Elven (Innbundet)

Forfatter:

Elven er anerkjente Anna Fiskes første roman for ungdom. Det er en lavmælt og vakker illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202598075
Kategori: Ungdomsromaner og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 12 - 15
Omtale Elven

Elven er en lavmælt og vakker illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. Hun føler at hun bare renner avsted, som vannet under isen i elven hun ser hver dag på vei til skolen. Helena skulle ønske hun kunne ta mer plass. Si hva hun mener. Klare å trøste pappa. Tørre å snakke med Andreas i parallellklassen. En vårdag begynner isen å sprekke opp, og noe dramatisk skjer.

Til toppen

Vinner av Brageprisen 2018 for boken "Elven"
Anmeldelser Elven

Lavmælt, engasjerende historie om å ta plass i eget liv 12.11.2018

"Fiske har skapt et engasjerende univers og en troverdig karakter med dybde og drivkraft i hovedpersonen Helena. [...] det foregår en eller annen ordmagi her som gjør at teksten virkelig setter spor. [...] Den poetiske teksten komplementeres av en like poetisk strek. Små fargeinnslag av akvarell forenes med blekk i skjønn harmoni, og enkle penselstrøk forteller utrolig mye når de kommer fra Fiskes hånd. Her kan man kjenne hvert minste vindpust. Det hvite i papirflaten er en gjennomført del av uttrykket og gjør at man virkelig føler den kritthvite, kalde vinteren i bygda."

Andreas Lund, Periskop.no

"Nært og personleg om å oppdage sin eigen styrke. [...] Sjenansen og utanforskapet, talentet og det gryande motet - kjensleregisteret er truverdig og lett å kjenne seg att i.
Illustrasjonane er enkle og uttrykksfulle [...] Boka kan lesast høgt for yngre born og stilt av vaksne. Fleire lesemåtar er moglege"

JANNE KARIN STØYLEN, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, og flere av bøkene hennes gjør suksess i utlandet, blant annet i Kina.
Hennes bøker i Hvordan-serien: Hvordan lager man en baby? (2019) Hvordan begynner man på skolen? (2020) og Hvordan er det å være voksen? (2021) har fått stor oppmerksomhet og har solgt i mange opplag. Myldrebøkene i Hallo-serien har også slått stort an hos barn.