Eldreliv (Innbundet)

Forfatter:

Eldreliv er en bok både for dem som har nære relasjoner til eldre, og for dem som selv har levd en stund.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202602253
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Eldreliv

Eldreliv handler om å være gammel i dagens Norge, og om å være pårørende. Boka gir humørfylte, alvorlige og ærlige fortellinger om bl.a. Knut Erik (78) og Randi (78) som fant hverandre som voksne, Vesla (82) og venninnene på Costa Blanca, Astrid (83) som har fått dødsdommen, Rukhshana (66) som krever at barna tar vare på henne, og nygifte Olav Thon (96) som ikke ser TV uten å tråkke på ergometersykkelen.

Til toppen

Statsministeren bør lese denne boken, for den kommende eldrebølgen er like reell som klimakrisen
Mari Grydeland, Aftenposten

Andre utgaver

Eldreliv
Bokmål Ebok 2019
Eldreliv
Bokmål Heftet 2020
Eldreliv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Guro Hoftun:

Anmeldelser Eldreliv

«Eldreliv er både grundig og flerfoldig. Hoftun bruker forskning, fagfolk, egne erfaringer og ikke minst et utall møter med eldre mennesker ... Et av bokas mange fine bilder er da Hoftun iler gjennom Gardemoen med moren i rullestol – og reflekterer at for bare noen tiår siden var det omvendt. Den alltid travle moren halset avgårde med henne i barnevogn.»

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Sterk, rørende og tankevekkende bok om aldring. Les den før øynene svikter!...Statsministeren bør lese denne boken, for den kommende eldrebølgen er like reell som klimakrisen.»

Mari Grydeland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Guro Hoftun (f. 1970) har bakgrunn som journalist, hun debuterte med romanen Anfall i 2011, og i 2015 utkom ungdomsromanen Ord på S. Høsten 2015 kom boka Storbarnsliv som reiste viktige debatter og ble nominert til Brageprisen. Romanen Svensken kom ut i 2018. Eldreliv, som handler om å være gammel i dagens Norge, og om å være pårørende, ble lansert i 2019.