Eksisterer Gud? (Heftet)

En drøfting av argumenter for og mot

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202417932
Kategori: Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Filosofi, Religion
Nivå: Akademisk
Omtale Eksisterer Gud?

Eksisterer Gud? Dette spørsmålet har teologer og filosofer diskutert siden antikken. De er ikke blitt enige, og dermed kunne man tenke at det er et håpløst prosjekt. Men samtalene gjennom tidene har vært fruktbare. For spørsmålet om Gud finnes er i praksis å vurdere spekteret av argumenter for og mot ulike gudsbilder, og her har diskusjonen kommet langt i å avklare hvilke gudsbilder som ikke er brukbare, og hvor gode argumenter det er for ulike gudsbilder.

I boka går forfatterne systematisk gjennom ulike argumenter for og mot Guds eksistens. Argumentene har en religionsfilosofisk forankring, men forfatterne trekker også inn relevante data fra naturvitenskapen. Eksisterer Gud? er den første inngående drøftingen på norsk med utgangspunkt i den religionsfilosofiske samtalen fra de seneste tiårene. Boka er skrevet for studenter i filosofi, religionsvitenskap og teologi på bachelornivå, men vil også ha interesse for andre som er opptatt av diskusjonene om Guds eksistens.

Til toppen

Andre utgaver

Eksisterer Gud?
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Eksisterer Gud?

Guds eksistens under lupen

Einar Duenger Bøhn, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Oslo, Salongen. Netttidsskrift for filosofi og idéhistorie

Til toppen

Om forfatter
Bjørn Are Davidsen (f. 1958) er sivilingeniør fra NTNU med tilleggstudier i bl.a. sosialantropologi og pedagogikk. Han arbeider med innovasjon i Telenor der han blant annet har vært skribent og gjesteredaktør for fagbladet Telektronikk. I tillegg har han skrevet analyser av konspirasjonsteorier, historiske faktoider og religionskritikk, samt gitt ut flere bøker om dette. Davidsen er en aktiv blogger og debattant og har skrevet artikler for alt fra foreningen Skepsis til St. Olav kirkeblad.
Atle Ottesen Søvik (f. 1977) er førsteamanuensis i systematisk teologi ved Det teologiske Menighetsfakultet. Han har skrevet doktoravhandling om det ondes problem som ble publisert i 2011 med tittelen The Problem of Evil and the Power of God. Søvik har publisert en rekke artikler om temaer som det ondes problem, teologi og vitenskap, sannhet og bibelforståelse. Han er en etterspurt foredragsholder.