Edward Rubikons mysterier: Kong Grimms hevn (Innbundet)

Serie: Edward Rubikon 1

Forfatter:

Andreas Iversen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 112
Illustratør: Iversen, Andreas
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Edward Rubikon
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202498023
Kategori: Lese selv
Alder: 9 - 12
Omtale Edward Rubikons mysterier: Kong Grimms hevn

Edwards pappa jobber på Grimsrud festning, der de nylig har avdekket en gravkrypt. Men før de fikk åpnet graven, begynte festningen å rase sammen, og festningen må stenges. Edward og Kasper skjønner at det er noe overnaturlig som ligger bak, og oppsøker festningen i nattas mulm og mørke. I krypten venter spøkelse av kong Grimm, som planlegger å vekke sin gamle hær, for å fullføre det han aldri klarte i live – å ta over Grimsrud.

Edward Rubikon er etterforsker av overnaturlige hendelser. Bestevennen hans heter Kasper, og sammen løser de mysterier. Mer tull enn grøss, mer moro enn skummelt, men likevel forferdelig spennende bok i grenseland mellom tegneserie og bildebok.

Til toppen

Anmeldelser Edward Rubikons mysterier: Kong Grimms hevn

"Ny norsk bokserie for barn byr på spenning og humor i jakten på spøkelser og andre skumle skapninger. [...] Historien er effektivt fortalt, med en passe dose sjarm og humor.Resultatet er en fartsfylt bok som kombinerer rene tekstsider med tegneseriens formspråk. Illustrasjonene til Andreas Iversen fungerer godt og tilfører en sterk visuell dimensjon til denne filmatiske boken."

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Til toppen

Om forfatter

Aleksander Kirkwood Brown (f. 1984) er halvt norsk, halvt skotsk og har studert film i Australia. Han debuterte i 2013 med barneboken Elgen Geir og humorboken Gutten som slapp unna med tyveri, eiendomskrenkelse og assistert selvmord (+ andre eventyr) . I 2017 debuterte han som manusforfatter med eventyrfilmen Askeladden – I Dovregubbens Hall. I tillegg til å skrive bøker og tegneserier, skriver han også for film og TV. Aleksander har blant annet skrevet for Nytt på Nytt og Donald Duck.

Bøker i serien