Du skal eie det selv (Innbundet)

Memoarer fra et politisk liv

Forfatter:

Første del av Jaglands memoarer. «Det har blitt en strålende bok om en viktig del av norsk politisk historie. Jagland skriver godt.» skriver Arne Strand i Dagsavisen

Les også: Slik minnes Jagland den siste tiden med Einar Gerhardsen

 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202413002
Kategori: Biografier
Omtale Du skal eie det selv

Thorbjørn Jaglands politiske karriere er svimlende – fra en oppvekst i enkle kår i Lier har han gått veien via AUF-leder til partisekretær, partiformann og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, statsminister og utenriksminister, senere leder av Nobelkomiteen og generalsekretær i Europarådet. Hans politiske liv speiler på mange måter den historiske utviklingen i Norge og Europa det siste halve århundre: Klassekamp, EU-strid, den kalde krigens slutt og utformingen av et nytt Europa, store stridigheter og dristige kompromisser.

Nå foreligger endelig første del av hans memoarer. Det har ofte stormet rundt Jagland, og i dette bindet som dekker tiden frem til 2002, får leseren et unikt blikk inn i dramatiske hendelser på toppen av norsk politikk, og i de indre kontorer på Youngstorget og Stortinget.

Til toppen

... en uhyre interessant historie om et viktig kapittel i norsk politikk og en sterk personlig skildring...
Dagbladet

Andre utgaver

Du skal eie det selv
Bokmål Ebok 2020
Du skal eie det selv - Memoarer fra et politisk liv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Thorbjørn Jagland:

Anmeldelser Du skal eie det selv

Thorbjørn Jagland har skrevet en sterk personlig beretning om sitt politiske liv. 03.11.2020

«en uhyre interessant historie om et viktig kapittel i norsk politikk og en sterk personlig skildring av å ta seg til topps i et parti i strid med seg selv.»

 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Hva som formet ham som menneske

«Med min bakgrunn i arbeiderbevegelsen fant jeg boken meget interessant – den har et godt og lett språk. Gjennom lesningen kommer man tett på en politiker som har påvirket utviklingen i det norske samfunnet i om lag 40 år. Jagland er opptatt av hva som formet ham som menneske, og hvordan det ledet til verdiene som styrte hans politiske arbeid. Han deler raust og interessant om dette.»

Halle Jørn Hanssen, Ny Tid

Arbeidergutten fra Lier

«Jaglands politiske testamente, del 1, er et interessant verk hva innhold angår. Det kaster definitivt nytt lys på vår moderne politiske historie, boka tilfører enda en stemme.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

«Skildringa av slekta, av besteforeldra og foreldra er eit høgdepunkt i boka. Der han skriv om mora som sleit med vaskejobb på skulen og snudde på skillingen for å syte for familien, vert framstillinga heva til stor litteratur.»

JOHN PETER COLLETT, Dag og Tid

Thorbjørn Jagland ter seg som ein politikar som meiner dei tinga han seier - på ekte.

«Jaglands prosjektet er eigentleg ganske­ sympatisk: Å vise korleis­ eit barn av arbeidarklassa i Etter­krigs-Norge kunne stige heilt til topps og bli statsminister. Han seier han har kjend det som ei forplikting å fortelle denne­ historia, som eit bidrag til historieskrivinga om det ­moderne Norge. Det syns eg boka gir grunn til å tru han på. Og den historia er viktig, for historia om oppveksten til Thorbjørn Jagland er også historia om framveksten av velferdsstaten og det moderne Norge.»

Emil André Erstad, Vårt land

«Thorbjørn Jaglands bok fortjener å bli lest som noe langt mer enn et oppgjør med Jens Stoltenberg. Den er både varm og tankevekkende, og inneholder også aktuelle utfordringer til kirken.»

«en sterk historie om en oppvekst langt unna makten, og om veien til topps»

Tarjei Gilje, Dagen

« Jagland tenker godt når han skriver, og han fører en god penn.»

Kjell Solem, BOK365

Solid memoarbok fra den tidligere Ap-toppen.

«Det er blitt en strålende bok om en viktig del av norsk politisk historie. Jagland skriver godt. Han er subjektiv, selvfølgelig. Det skal også en memoarforfatter være. Han er kritisk og avslører sider av Aps nyere historie. Han skriver uten bitterhet.»
«Solid levert av Jagland. Vi ser fram til fortsettelsen.»

Arne Strand, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Thorbjørn Jagland (f 1950) har tidligere skrevet en rekke bøker, blant annet Min europeiske drøm (1990), Vår sårbare verden (2002), Ti teser om EU og Norge (2003), i tillegg til at han har redigert artikkelsamlingene Atomvåpen og usikkerhetspolitikk og Før det blir for sent på 1980-tallet.