Du har et sted å løpe inn (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204141149
Kategori: Lyrikk
Omtale Du har et sted å løpe inn

En samling dikt om kjærlighetens sårbarhet og styrke. Gjennom møtet med frykten for å miste hverandre, forandrer opplevelsen av livet og verden seg for personene i diktene. De utfordrer grenser for muligheten til å hjelpe hverandre, og for hvor langt de kan følge den andre.

Synne Lea (f. 1974) debuterte i 2003 med diktsamlingen Alt er noe annet.

Til toppen

Flere bøker av Synne Lea:

Anmeldelser Du har et sted å løpe inn

"Fin språklig sensibilitet og en sterk tro på de enkle ordenes gjennomslagskraft preger Synne Leas andre diktsamling"

 
Arne Hugo Stølan, VG

Vakkert om temaet lengsel og savn

(...) her er intens stemning gjennom hele stoffmaterialet - varm og var poesi som griper om hjerterøttene. Og de kreative overganger mellom enkeltstrofene er med på å synliggjøre en forfatter som makter å heve poesien til det ypperste."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

”Synne Lea er tilbake! Ryktet burde spre seg over landet, fra den ene poesibegeistrete leseren til den andre. Lea ble kåret til årets litterære talent i Dagbladet i 2004 etter diktdebuten ”Alt er noe annet”. Og nå er hun tilbake seks år seinere. En sensasjon!”

Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Men no er ei ny samling komen, Du har et sted å løpe inn. Det er utruleg. Det er dei same augo og øyro: Verda snur atter om, i song og vert vedunderleg."

Asbjørn Aarnes, Dag og Tid

Originalt og sensibelt

"Synne Lea har skrevet en diktbok der de beste diktene er eksepsjonelt gode. Enkelte av dem rent ut ryster med sin virkelighetsnærhet. (...). Det er snakk om et kvalitetssprang fra debutboka."

Freddy Fjellheim, Klassekampen

Mykt, lyrisk, vakkert

"Jeg tror lyrikkinteresserte vil berikes av lesningen, her er strofer som tåler repeterende gjenlesning."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Det er en feminin samling, i ordets aller beste forstand. Den er ført med makeløst myke fingre, den er sårbar, åpen og øm, tidvis svimmel og nummen, og i øyeblikk så blendende vakker at man nesten blir forelsket. Det er så mye / jeg glemmer / fordi du finnes. Synne Lea har skrevet en feminin samling dikt. I ordets aller beste forstand."

Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

"Jeg leser en god bok nå,nemlig den nylig utgitte lyrikkbokaDu har et sted å løpe inn av Synne Lea. Hun skriver på nye måter om kjærlighet, og jeg har tatt en dose av boka hver dag den siste uken.Diktene formidler motsetningeri tilværelsen – menneskers sårbarhet og slitestyrke på samme tid."

Eva Dønnestad, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Synne Lea (b. 1974), oppvokst i Oslo. Hun har gitt ut to diktsamlinger, Du har et sted å løpe inn (2010) og Alt er noe annet (2003). I 2012 kom hennes første barne- og ungdomsroman, Leo og Mei, som fikk strålende mottakelse. Året etter kom Nattevakt, en diktbok til barn illustrert av Stian Hole, som ble nominert til Brageprisen og Kritikerprisen. Leas barnebøker er solgt til oversettelse i flere land.