du fucker med hjertet mitt nå (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202659523
Kategori: Lyrikk
Omtale du fucker med hjertet mitt nå

Diktene i Alexander Fallos debutsamling, du fucker med hjertet mitt nå, kretser rundt et parforhold som tar slutt, tapet av en far og tomheten som oppstår når man for første gang i livet står helt alene. Jeget i diktene tegnes gradvis opp ved hjelp av ubesvarte setninger og tidvis patetiske, stille rop.

Alexander Fallo er for tiden en av Norges mest populære poeter. I over seks år har han publisert dikt på Instagram, hvor han når ut til 20.000 følgere. Fallo har vært innom Forfatterstudiet i Tromsø og Westerdals School of Communication. Han har publisert dikt og tekster i flere antologier gjennom det siste tiåret, men dette er hans debut.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Alexander Fallo:

Anmeldelser du fucker med hjertet mitt nå

«(...) de færreste diktdebutanter formulerer seg like selvsikkert som Fallo. (...) Det er den vakre, ignorante, dekadente elskeren som er poetens fryd og smertepunkt. Bokens beste dikt er beiske betraktninger over elskerens vesen og deres relasjon.»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Fallo sitter utvilsomt på en kreativitet og skriveevne i stand til å skape noe stort og særegent (...) lyrikk som tar deg med et sted man gjerne vil utforske nærmere (...)
Selv om lyrikksamlingen med fordel kunne vært kortere, lykkes likevel Fallo på et område som ofte er det mest krevende i poesiens sjanger: å skape en meningsfull karakterutvikling gjennom verket. Mens vi til å begynne med møter et jeg preget av savn og en svekkende usikkerhet, glir fortellerstemmen over i en mer syrlig tone, en hovedperson som finner sine egne kort å spille på, i stedet for å lengte etter noe som for lenge siden gikk tapt. Sammen med bakteppet om den døde faren blir historien om jeget som til slutt forsoner seg, i grunn en leseverdig historie om en sjel som tar til lyrikken og selvironien som våpen.»

Aksel Rogstad, Universitas

«Fallo er en av flere poeter som når ut til mange lesere via sosiale medier. Han har publisert dikt på instagram i over seks år - der han har over 20.000 følgere. Han har også fått publisert flere dikt i antologier, men dette er hans første bok. Diktene i boken handler om parforhold som tar slutt, tapet av en far og tomheten som oppstår når man for første gang i livet står helt alene. »

Anbefalt av Camilla Norli, VG - ukens boktips

«Fallo forteller åpenhjertig om ubesvarte anrop i sin debuterende diktsamling. (...) den særegne stemmen kan ingen frata ham.»

Andrew Mukuria, Subjekt.no

Til toppen

Om forfatter

Alexander Fallo (f.1984 i Oslo) har bakgrunn fra både forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø og Westerdals school of communication. Han har hatt dikt på trykk i flere fanziner, tidsskrift, antologier og skolebøker, men er nok mest kjent som poeten på Instagram hvor han har flere enn 19 000 følgere. du fucker med hjertet mitt nå er Alexander Fallos første diktsamling.