Drikkeskikker (Innbundet)

Nordmenns drikkevaner gjennom 1000 år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 136
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202290504
Kategori: Kulturhistorie
Alder: 40 - 70
Omtale Drikkeskikker

Har vi en drikkekultur i Norge? Ja, i høyeste grad, mener forfatteren, og forteller i denne boken om nordmenns drikkevaner og tradisjoner gjennom tusen år. Hva og hvordan drakk vi i gamle dager til hverdag, i helg og i høytid, i sorg og til fest, i byene og på landet - og i ulike landsdeler?

Boken omhandler mange slags drikker, fra vann og melk, til øl, mjød og vin, brennevin, te, kaffe og kako. For hjemmebryggeren er det samlet en rekke oppskrifter. Her er også et kapittel med morsomme gamle drikkeviser.

Til toppen

Om forfatter

Astri Riddervold er en av landets absolutt ledende fagfolk på norske mattradisjoner og matkultur. Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken Konservering av mat, som utkom første gang i 1993.

Astri Riddervold har i en årrekke drevet forskning, studier, kurser og foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker og etnolog er uovertruffen i denne sammenheng.

Astri Riddervold ble, som den aller første, i 1995 tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris, for formidling av matkultur. Astri Riddervold har to ganger vært innstilt som æresdoktor ved to ulike læresteder.