Drepende drage Angrende hund (Innbundet)

Forfatter:

Ny serie og krimhelt fra Norges mest kritikerroste krimforfatter.

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens førstedivisjon.» Turid Larsen, Dagsavisen

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202724405
Kategori: Romaner og Krim
Omtale Drepende drage Angrende hund

Vi er to om det, sa hun. Uansett hvordan dette ender, så er vi to, kan du love det? At hun kommer til å dø om ikke så lenge?

De så på hverandre og smilte. Det var jo bare en lek.

Aksel er journalist i lokalavisa og er ifølge sjefen "god på tragedier". Søsteren Ellinor har mistet jobben og søker virkelighetsflukt. Helt siden barndommen har skjebnen knyttet bror og søster tett sammen.

På en av de store gårdene skjer et gassutslipp som tar livet av flere innleide arbeidere mens de sover. Det ser ut som en ulykke.

I en enebolig nær ved ligger en 80 år gammel kvinne en dag med knust skalle ved foten av trappa. Noen har rotet rundt i boligen for å få det til å se ut som et ransoverfall.

I Drepende drage Angrende hund møter vi en ny og annerledes etterforsker: Eddie Feber. Han er en livsglad mann med åtte barn. Han er rask i vendingen, og kan kanskje virke rotete. Men han har strategier for å få den mørke sannheten ut i lyset.

Til toppen

Andre utgaver

Drepende drage, angrende hund
Bokmål Ebok 2021
Drepende drage. Angrende hund
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Drepende drage Angrende hund
Bokmål Heftet 2022
Anmeldelser Drepende drage Angrende hund

Fossum skuffer ikke 30.07.2021

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

«...så velskrevet som bare Fossum kan...»

«Ingen tradisjonell krim, dette, men så velskrevet at det er en nytelse…»

 
Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Mange krimromaner mangler det lille ekstra. Det gjør ikke denne. 05.08.2021

«... en krim som skiller seg ut fra det meste som skrives i denne sjangeren her hjemme.»

«Slik får denne romanen en avsluttende snert som blir en effektfull avrunding på en saktegående og underfundig utpenslet studie i vrangvridde menneskesinn.»

 
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

«Med «Drepende drage. Angrende hund» har Karin Fossum igjen skrevet en tankevekkende bok om hva vi mennesker kan bli til, hva vi kan gjøre - på godt og vondt. Om livets mangfoldighet, om kjærlighet og hat, om å bli sett eller oversett. Jeg slutter aldri å bli forbløffet over at ei bok på bare litt over 200 sider kan romme et helt menneskeliv - og vel så det, jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor vakker litteraturen kan være når den virkelig er god.»

JAN-ERIK ØSTLIE, FriFagbevegelse.no

Fosser videre i kjent stil med ny etterforsker 14.08.2021

«... hun er fortsatt blant våre aller beste krimforfattere.»

«... jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor vakker litteraturen kan være når den virkelig er god.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

Et mørkt søskenportrett 30.07.2021

«Fossum leverer et nytt, sterkt, psykologisk drama»

«Tydeligere og mer overbevisende enn noen gang i årets roman.»

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens første-divisjon.»

«...en urovekkende vibrasjon gjennom hele teksten.»

«Drepende drage. Angrende hund viser nok en gang hvilken spesiell og engasjert forfatter Karin Fossum er. Alltid på «de svakes side», med overbevisende kraft og treffsikre ord.»

Turid Engheim, Dagsavisen og Rogalands Avis

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens førstedivisjon.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Karin Fossum er født i 1954 i Sandefjord. Hun debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum, var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Se oversikt over tilgjengelige utgaver i serien om Konrad Sejer her.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona «runner up» i konkurransen om britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest prestisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." Per Thomas Andersen: Norsk litteraturhistorie, 2. utgave.