Drabant volum 3 (Innbundet)

Serie: Drabant 

Forfatter:

og

Mikael Noguchi (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 112
Illustratør: Noguchi, Mikael
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202439903
Kategori: Ungdomsromaner og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 14 - 20
Omtale Drabant volum 3

Året er 2000 og voksenlivet er i ferd med å innhente Victor og Fredrik. Camilla dukker opp igjen med en mørk hemmelighet og Oslo kommune innfører nulltoleranse mot graffiti. Gamle vennskap testes til bristepunktet i Oslonatta. Volum 3 er en frittstående fortsettelse i Drabant-serien.

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Holen og Mikael Noguchi:

Anmeldelser Drabant volum 3

"Drabant er kanskje ikke blant Norges mest ambisiøse tegneserier hva rent volum angår, men den er et av de mest gjennomførte verkene i nyere tid. [...] Holen og Noguchi har fullført et av hovedverkene blant 2010-tallets norske tegneserier."

Trond Sætre, Serienett.no

Nær fortid i raske farger 22.08.2018

«Siste bind i «Drabant» avslutter en historie som måtte fortelles. [...] Livene deres inneholder det samme grumset som du har lest om i avisreportasjer og i Jan Bøhlers debattinnlegg om Groruddalen i år, 25 år seinere. Men i rutene til Holen og Noguchi ser vi mer, og vi ser det fra vennegjengens indre liv. Konflikter, selvhevdelse, virkelighetsflukt, og ikke minst trangen til å sette spor etter seg preger alle menneskers liv, men for noen blir det mer skjebnebestemmende. Her bygges det med rom for temperament, og fart til å holde oppe en viss spenning hele veien."

Siri Narverud Moen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Holen (f. 1973) er fra Lindeberg i Groruddalen i Oslo, og jobber som journalist i Dagens Næringslivs fredagsbilag, D2. Han har skrevet fem sakprosabøker og én tegneserie.

Hiphop-hoder: Fra Beat Street til bygde-rap
(2004) handler om den norske hiphophistorien, Groruddalen: En reiseskildring (2005) er en reise gjennom barndommens grågrønne dal, mens Donald-landet: Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge (2012) handler om den kulturelle påvirkningskraften fra tegneseriebladet Donald Duck & Co.

I 2010 vant Øyvind Holen og illustratør Mikael Noguchi fagbokprisen i Kulturdepartementets prising av årets beste barne- og ungdomsbøker for Hiphop: Graffiti, rap, breaking, dj-ing (2009), en faktabok om den amerikanske og norske hiphophistorien. Faktaløve: Hiphop (2010) er en bearbeidet lettlestbok av samme historie, og i 2012 debuterte Holen og Noguchi skjønnlitterært med første bind av tegneserieromanen Drabant.

Mikael Noguchi (f. 1976) arbeider som 3d-artist og dataspillutvikler. Han driver også med konsepttegning, og storyboarding og illustrasjon.

Han har illustrert flere bøker, bla.: Drabant Vol.1 (2012), Hiphop faktaløve (2010), Hiphop – Grafitti, rap, breaking, DJ-ing (2009) og Dager jeg har glemt (2008).

Bøker i serien