Drabant volum 2 (Innbundet)

Serie: Drabant 

Forfatter:

og

Mikael Noguchi (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 104
Illustratør: Noguchi, Mikael
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202428914
Kategori: Ungdomsromaner og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 14 - 90
Omtale Drabant volum 2

Oslo, sommeren 1995. Victor, Fredrik og Camilla er ferdig med skole – og prøver nå å finne sin plass i voksenlivet. Men de tidligere vennene har sklidd fra hverandre: Victor sover på dagen og bomber Oslo om natta, Fredrik prøver å få endene til å møtes bak kassa på lokalbutikken på
hjørnet og Camilla jakter på lykken i Oslos uteliv.

Samtidig som Oslo kommune strammer inn jakten på graffitimalerne, omfavner både uteliv og platebransje hiphopmusikken. I løpet av noen hektiske sommerdager blusser gammel kjærlighet og rivalisering opp igjen, mens forholdene settes på prøve av kyniske forretningsfolk, hensynsløse autoriteter og samvittighetsløse kriminelle.

Kommer Victor, Fredrik og Camilla seg helskinnet gjennom Oslo-natta?

Drabant 2 er en frittstående fortsettelse av tegneserieromanen Drabant, som vant Sproingprisen 2013 for beste norske tegneserie.

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Holen og Mikael Noguchi:

Anmeldelser Drabant volum 2

"«Drabant vol. 2» er en flott og realistisk oppvekstskildring fra nittitallets Oslo. Graffiti og hiphop er viktige elementer i en sterk historie om tre unge voksne. [...] Det er mye god fortellerkunst i «Drabant vol. 2». Øyvind Holen er meget dyktig på dialoger og karakteroppbygging. Replikkene er troverdige, og de tidstypiske referansene virker autentiske. Mikael Noguchi tegner røft og stilig i grenselandet mellom manga og animasjonsinspirerte superhelttegneserier. Han viser gode fortellergrep, og sidelay-outen er godt utført. Det er verdt å trekke frem bruken av ansikter og ansiktsuttrykk. Noguchi får noe ekstra ut av stemninger og situasjoner gjennom bruk av tilsynelatende grimaser og overtegninger. I tillegg er plottet godt i sin vandring mellom action, melodrama, bybilder og stemninger. «Drabant vol. 2» føles som en god og realistisk skildring av dette oslomiljøet på nittitallet. Det er noe naturalistisk over utgivelsen. Holen og Noguchi går ikke av veien for å vise baksidene ved miljøene som skildres, og det gir fortellingen mer troverdighet. I tillegg har Øyvind Holen med en interessant artikkel som setter graffiti- og hiphopmiljøet i Oslo i sammenheng. «Drabant vol. 2» er en av fjorårets beste tegneseriebøker her til lands, og «Drabant»-bøkene er et friskt pust for Tegneserie-Norge."

Kristian Hellesund, Lyderhorn

Hiphophistorier

"dette handler om mer enn unggutter med spraybokser som løper fra lovens lange arm, det handler like mye om forstadstristesse, kjærlighet, svik, dop og drømmen om å bli byens mest berømte – eller beryktede – graffitiartist. Holen har tidligere skrevet om norsk hiphop og Groruddalen, mens Noguchis strek ligger nær graffitikunsten. Dette fungerer både som tidsdokument og tegnet ungdomsroman."

Harald Fossberg, Aftenposten

Umulig å ikke bli betatt

"Holen og Noguchi byr på action fra første side. [...] Holen har klart å legge inn mye humor i en fortelling som ellers blir stadig mørkere og hardere, det skaper en god balanse, og Noguchis tegninger er herlig detaljerte og uttrykksfulle. De er faktisk enda bedre enn i første bok. [...] jeg kommer til å kaste meg over neste bok når den kommer"

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Holen (f. 1973) er fra Lindeberg i Groruddalen i Oslo, og jobber som journalist i Dagens Næringslivs fredagsbilag, D2. Han har skrevet fem sakprosabøker og én tegneserie.

Hiphop-hoder: Fra Beat Street til bygde-rap
(2004) handler om den norske hiphophistorien, Groruddalen: En reiseskildring (2005) er en reise gjennom barndommens grågrønne dal, mens Donald-landet: Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge (2012) handler om den kulturelle påvirkningskraften fra tegneseriebladet Donald Duck & Co.

I 2010 vant Øyvind Holen og illustratør Mikael Noguchi fagbokprisen i Kulturdepartementets prising av årets beste barne- og ungdomsbøker for Hiphop: Graffiti, rap, breaking, dj-ing (2009), en faktabok om den amerikanske og norske hiphophistorien. Faktaløve: Hiphop (2010) er en bearbeidet lettlestbok av samme historie, og i 2012 debuterte Holen og Noguchi skjønnlitterært med første bind av tegneserieromanen Drabant.

Mikael Noguchi (f. 1976) arbeider som 3d-artist og dataspillutvikler. Han driver også med konsepttegning, og storyboarding og illustrasjon.

Han har illustrert flere bøker, bla.: Drabant Vol.1 (2012), Hiphop faktaløve (2010), Hiphop – Grafitti, rap, breaking, DJ-ing (2009) og Dager jeg har glemt (2008).

Bøker i serien