Dokumentarfilmens spesielle utfordringer (Heftet)

Virkelighetens villnis

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458645
Kategori: Journalistikk og mediefag og Fagbøker
Fag: Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Dokumentarfilmens spesielle utfordringer

Film er kanskje den mest komplekse kommunikasjonsformen som finnes. Når hensikten er å kommunisere og formidle en sak, en historie eller en fortelling, må budskapet i filmen være i samsvar med regissørens intensjoner.

Boka Dokumentarfilmens spesielle utfordringer redegjør for noen av de grunnleggende betingelsene som må oppfylles for å skape en vellykket dokumentarfilm. Forfatteren tydeliggjør også noen sentrale kjennetegn for ulike fortellersjangre, og prosessene i konstruksjonen av en dokumentarfilm, som research, manusutvikling, foto, klipp, casting og balansen mellom bilde og ord.

Røsler belyser en rekke problemstillinger i arbeidet med dokumentarfilm som er vesensforskjellige fra fiksjonsfilm, og som tidligere ikke har vært beskrevet. De fleste bøker om og undervisning i dramaturgi tar utgangspunkt i Aristoteles’ (384-322 f.Kr.) modell, der konflikten er et sentralt moment. Forfatteren peker på noen alternative innfallsvinkler og begreper som har vist seg å være svært nyttige for dokumentarister.

Med sin utdannelse som sosialantropolog trekker han veksler på dette og tilliggende fagområder for å gi en mer overordnet forståelse av hvorfor gode filmer klarer å fylle både de små og store formater, og hvorfor andre har problemer med å holde publikum fast.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Alexander Røsler er en prisbelønnet regissør av fiksjon, dokumentar- og kortfilmer, nasjonalt og internasjonalt. De siste årene har han arbeidet som professor ved Avdeling for film- og fjernsynsvitenskap, Høgskolen i Innlandet.