Dødsdikt (Innbundet)

Absurde, alvorlige, avskyelige, barske, bisarre, burleske, dunkle, dystre, elegante, episke

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202703158
Kategori: Lyrikk
Omtale Dødsdikt

I Dødsdikt har gravferdstaler, forfatter og forlagsarbeider Anne Østgaard samlet dikt som er absurde, alvorlige, avskyelige, barske, bisarre, burleske, dunkle, dystre, elegante, episke, folkelige, fortvilede, groteske, gøyale, helsvarte, humoristiske, kuriøse, lekne, makabre, molefonkne, morsomme, muntre, mystiske, mørke, nifse, rystende, skumle, tragiske, triste, trøstesløse, underfundige … eller tilfeldigvis morbide.

Fra Johan Herman Wessel og Robert Burns til Alf Prøysen, fra Wislawa Szymborska til Erik Bye, fra Jens Bjørneboe til Tove Ditlevsen, fra Karin Fossum til Martin Svedman, fra Lars Saabye Christensen til Gro Dahle – denne samlingen inneholder dikt for søkende sjeler, urolige hjerter og enhver sinnsstemning.

«Som fersk gravferdstaler stiller jeg meg til rådighet for pårørende og døde. Jeg har opplevd det magiske ved plutselige og nære menneskemøter knyttet til et dødsfall. Befriende og berikende samtaler om døden. Bunnløs sorg. Tårer. Latter. Lettelse. Sinne. Denne antologien er tenkt som en håndsrekning til større fortrolighet med døden. Til flere og nyanserte samtaler om døden, uavhengig av livssyn og tro.» Fra bokens forord av Anne Østgaard.

Til toppen

Flere bøker av Anne Østgaard:

Om forfatter

Anne Østgaard er forfatter og gravferdstaler med lang fartstid som informasjonsmedarbeider forlagsbransjen. Hun debuterte i 1996 med Historien om Oscar og har senere utgitt Nette Nellys Nese (1998), Magdas Mage (2004) og bidratt til flere antologier og leseverk. I 2018 kom ABC for barske barn, med tilhørende aktivitetshefte, og i 2020 oppfølgeren 123 for barske barn. Tull med tall. Dette er bildebøker med moderne morovers for for barn, som skal inspirere til leselyst og tallglede. Østgaards tekster er preget av humor og absurde innfall.