Dødens tjern (Innbundet)

Forfatter:

Ketil Bleidin (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Illustratør: Bleidin, Ketil
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202659073
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Dødens tjern

En superspennende roman der figurer fra norsk folketro blander seg med dagens problemstillinger om bevaring av naturen og klimaspørsmål.

Mathias og søsteren Malin blir dratt med på overnattingstur til et naturreservat av sin overivrige far. Med på turen er også ny bonusmor og bonussøster, og allerede i bilen er stemningen anstrengt. Mathias ser for seg en kjedelig opplevelse i huttiheita, men det skal ikke gå lang tid før mystiske skapninger dukker opp og rare ting begynner å skje...


Boken er illustrert av Ketil Bleidin.

Til toppen

Flere bøker av Sigbjørn Mostue:

Om forfatter
Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.