Det var ikke jeg! sa Robinhund (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202453411
Alder: 3 - 7
Omtale Det var ikke jeg! sa Robinhund

KULTURDEPARTEMENTETS DEBUTANTPRIS 2015

Det er godt å ha en storebror som er så stor at han bruker str 78 i sko og som forstår alt. I hvert fall når man er den som alltid får skylda for alt galt som skjer. Og spesielt når man er helt uskyldig. Eller?

Alle tror alltid at det er Robinhunds feil når noe går galt i barnehagen. Men det er ikke sant! Det var ikke Robinhund som sølte melken utover bordet. Eller sparket ballen knallhardt i magen på Uffle. Det bare ble sånn. Å bli beskyldt og få skjenn for noe man ikke har gjort, eller noe man i hvert fall ikke mente å gjøre, er aldri godt.

Det var ikke jeg! sa Robinhund er en varm bildebok de aller fleste barn vil kjenne seg igjen i. Fortellingen beskriver Robinhunds oppfatning av virkeligheten, uten å ta hensyn til voksnes fornuft og korrigeringer.

Til toppen

Andre utgaver

Det var ikke jeg! sa Robinhund
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Alice Bjerknes Lima de Faria:

Anmeldelser Det var ikke jeg! sa Robinhund

Barnehagebok treffer blink

"En fulltreffer av en bildebok […] en sann svir å lese. Fortellingen er, både i bilder og ord, vel avstemt, vakker og morsom. Karaktergalleriet er kostelig. […] Boka er uvanlig fint illustrert. Egenartede karaktertrekk, skjeve hus, veltede bøtter og varierende fargepalett på oppslagene: Alt har sin bestemte mening, alt er med og forteller. Bildene – tegning og papircollage, der elementene kan se ut som de er klippet ut og limt inn – utfyller perfekt den stramme teksten. Bildene kan si ting ordene tier om. […] «Det var ikke jeg! sa Robinhund» er formfullendt, bildeskjønn, vittig og varm."

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Herlig bildebok med uttrykksfulle illustrasjoner der alt opplevesfra Robinhunds perspektiv. Det er lett å bli revet med ileken og ganske bittert å måtte be om unnskyldning når manalltid blir syndebukk. Da er det godt å ha en stor og trygg storebrorå betro seg til."

Randi Floberg, Byavisa Tønsberg

"Det var ikke jeg! sa Robinhund er en vakker liten bok om våre små venner som ofte er uheldige, som ikke mener noe vondt når de får gjort ting de ikke skal gjøre, som får gjort noe galt selv når de vil gjøre noe rett. Den er vakkert illustrert, godt skrevet, den vil engasjere og glede unge lesere, både de uheldige og vennene deres."

 
Anders Holstad Lilleng, Demokraten

"Her er det mange fine detaljer som fenger både barn og voksne – for eksempel han lille som alltid peker på Robinhund og sier: «Det var ham» og «Ham igjen». Men da er det godt å ha en storebror som er så stor at han har str. 78 i sko og som støtter en uansett. Kanskje også en liten tankevekker for oss voksne, denne boken."

Camilla Norli, Barnebokjulegavetips, VG

Men størst av alt er storebror

"Det å innrømme skyld kan være vanskelig selv for voksne, og ikke mindre bittert for barn. Dette er en bildebok som ivaretar barneperspektivet på en god måte. […] Nydelige er også illustrasjonene. […] Illustrasjonene bærer en stor del av det narrative ansvaret, og kler på det sparsomme verbalspråket alle Robinhunds emosjoner som spenner fra frekk, furten og brautende til liten og lei seg. Alle de dyriske figurene har sin egen personlighet. […] Det hele er holdt i en disiplinert koloritt som gjør at man får lyst til å gripe etter sånne fargekartnavn som malingprodusenter opererer med: minty breeze? sjøsmaragd? varm lotus? midight oil? Hvis illustratørmarkedet skulle bli for skrint, kan Alice Lima de Faria garantert få jobb hos Jotun, for dette er den vakreste barnehagen jeg noen gang har sett."

Mette Moe, Barnebokkritikk.no

Anbefaler!

"De Farias bildebok er en sann svir å lese. Fortellingen er, både i bilder og ord, vel avstemt, vakker og morsom. Karaktergalleriet er kostelig. Boka handler om de dummeste og fineste tingene: Om sure motvindsdager, og om verdien av forbundsfeller som er der for deg, uansett."

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet Helgeavisa

Til toppen

Om forfatter

Alice Lima de Faria (f. 1968) er en norsk-svensk scenograf og illustratør, og er bl.a. utdannet ved Högskolan för Design og Konsthantverk og Danmarks Designskole. Hun hadde stor suksess med illustrasjonene til Rumpemelk fra Afrika, med tekst av Erlend Loe. I 2015 debuterte hun som barnebokforfatter med den kritikerroste bildeboka Det var ikke jeg! sa Robinhund, som også ga henne Kulturdepartementets debutantpris.

Alice en ansatt ved forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt, hvor hun underviser i visuelle og digitale aspekter i barne- og ungdomslitteraturen.