Det synger i lauvet (Innbundet)

Serie: Folket på Finnskogen 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202425067
Kategori: Romaner
Omtale Det synger i lauvet

Britt Karin Larsens fire tidligere bøker om folket fra Finnskogen ble møtt med stor begeistring, og fjorårets Før snøen kommer ble en stor kritikersuksess. Det synger i lauvet er Britt Karin Larsens femte bok om folket på Finnskogen, om skogsfinnene fra området mellom Hedmark og Värmland på slutten av 1800-og tidlig på 1900-tallet.

Til toppen

Andre utgaver

Det synger i lauvet
Bokmål Ebok 2013
Det synger i lauvet
Bokmål Heftet 2014
Det synger i lauvet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser Det synger i lauvet

En enorm forteller

"Igjen fascinerer Britt Karin Larsen med sitt forunderlige språk som bare er hennes. "

 
Berit Kobro, VG

"I sum er dette en frodig, underholdende folkelivsskildring spent ut mellom vakkert og heslig, det lattermilde og det alvorsfylte, et faktisk skogslandskap og en rekke fiktive menneskeskjebner."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Det er utrolig at Larsen klarer å holde driv og tempo oppe på denne vakre, kritikerroste og underholdende serien. Ja, hun har skrevet seg så varm at serien blir bedre for hver bok. Disse bøkene er en gave til det boklesende publikum. (...) Tradisjonelle velskrevne historiske romaner med både driv og dramatikk. Selv nyter jeg hver side i disse bøkene, og håper Britt Karin Larsen bare skriver i vei. Serien tåler godt både en og to og tre oppfølgere."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Det bare fortsetter. Britt Karin Larsens serie om folket på Finnskogen blir bare mer fullendt for hver bok som går. (...) Det er et storverk som er i ferd med å vokse fram."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Fortellerkunst fra Finnskogen

En stor forteller som fortjener et stort publikum.

Turid Larsen, Dagsavisen

Nye dramatiske finnskogforteljingar

"Larsen evnar å kombinere sansen for dramatiske hendingar med interessa for det vesle mennesket, individet som under fattige kår strevar seg fram i livet og som stundom finn litt lykke der det minst er venta"

Randi Brenden, Dag og tid

Til toppen

Om forfatter

Britt Karin Larsen (1945), bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978.

Trilogien om taterne regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap: De som ser etter tegn (1997), De usynliges by (1998) og Sangen om løpende hester (1999).

Se hele trilogien her.

Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen - Det vokser et tre i Mostamägg (2009), Himmelbjørnens skog (2010), Som steinen skinner (2011), Før snøen kommer (2012), Det synger i lauvet (2013), Slik treet faller (2014) og Kaldere mot natten (2015) - har høstet strålende kritikker.

Se hele serien her.

Priser:

  • Gyldendals legat 1993
  • Sarpsborgprisen 1998
  • Hedmark fylkeskommunes kulturpris 1998
  • Ossietzky-prisen 2000
  • Riksmålsforbundets litteraturpris 2001
  • Amalie Skram-prisen 2001
  • Dobloug-prisen 2014
Bøker i serien