Det store svaet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 60
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202553104
Kategori: Lyrikk
Omtale Det store svaet

Ingen fanger storheten i øyeblikket som Casper André Lugg. I Det store svaet tar han mesterskapet til nye høyder. Hva enten en fugl stopper flukten sin midtveis over myra, eller han tenker på flammene over apostlenes hoder, utfolder diktene seg i spennet mellom den åpne erfaringen av verden her og nå, og den lille troen som blir så stor for den som leser.

Til toppen

Andre utgaver

Det store svaet
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Casper André Lugg:

Anmeldelser Det store svaet

"Han oppviser en særegen evne til å finne overraskende forbindelsespunkter mellom natur og menneskelig erfaring."

 
Espen Grønlie, Dagbladet

"Luggs poesi hviler i sin egen originalitet. Diktenes styrke er, sammen med den flerstrengede betraktningsmåten og den renskårne, nærmest spartanske formen, den svimlende stillheten som omgir dem. Og Lugg har en fin evne til å fremkalle kjærligheten, dens idelige ubestandighet og fraværende begripelighet. Er «det å elske alltid å elske over evne» spør han i ett dikt.

Det store svaet er en gjennomarbeidet diktsamling fra Luggs hånd. Hans evne til å visualisere imponerer, likeens de sømløse, originale stemningsskiftene mellom undring og smerte. Lugg viser at samtidspoesien ikke må være privat og uten relevans, og at god poesi er lavmælt, ja antikategorisk. Dette er tilgjengelige dikt som lærer leseren å begripe, både det som er, og det som ikke er. Og selv i tider når himmelen er lavt hvelvet over våre liv."

CHRISTEN HVAM, Fredriksstad Blad

"Det store svaet er din beste bok (...) Selv føler jeg meg fanget flere steder i disse diktene som gjerne situeres i den nakne norske naturen, med stor ømhet for korrespondansene mellom himmel og jord (...)"

Morten Langeland, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Casper André Lugg er født i 1985 og bor på Manstad. I tillegg til de fire samlingene som utgjør denne utgvielsen har han gitt ut Tilgi det virkeliges blomstring (2018, Tiden Norsk Forlag).

I 2016 ble han tildelt Bokhandelens forfatterstipend.