Det som aldri dør (Innbundet)

en Bogart Bull-krim

Serie: Bogart Bull 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 295
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788281694170
Kategori: Krim
Omtale Det som aldri dør

Andre bok om Bogart Bull! Kriminaletterforskeren som vi ble kjent med i Borges kritikerroste krimdebut Den syvende demonen, tar oss denne gang med til Nord-Irland. I et vekselspill mellom nåtid og fortid fører jakten på de skyldige Bogart Bull på kryss og tvers av Nord-Irland, fra Belfast og øya Rathlin helt i nord til Armagh i sør - kjent som «the bandit country».

Under et ferieopphold i Nord-Irland blir tidligere høyesterettsdommer John Sand og hans kone Monica myrdet. Kripos-etterforskeren Bogart Bull, som er i landet for å besøke sin morfars gård, koples inn i saken for å bistå førstebetjent Miriam Dixon i det nordirske politiet. Da også forpakteren på morfarens gård blir funnet drept, aner politiet en sammenheng med drapet på ekteparet, og Bull oppdager at morfaren bærer på en hemmelighet som strekker seg mange år tilbake i tid.

Samtidig trekker Borge tråder til urolighetene og attentatene i 1970-årenes Nord-Irland. Konflikten ble formelt bilagt med fredsavtalen i 1998, men det gamle IRA har sine moderne avleggere, ikke minst en mystisk «Tobin» og en hittil ukjent fraksjon som synes fast bestemt på å ta opp tråden der IRA slapp den.

Til toppen

Noen ganger er 'den vanskelige andreboken' bedre enn den første. Det er i hvert fall tilfelle med Øistein Borges «Det som aldri dør» ... Så å si helt lytefri.
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Det som aldri dør
Bokmål Ebok 2017
Det som aldri dør
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Øistein Borge:

Anmeldelser Det som aldri dør

«Vi gleder oss allerede til å møte Bull igjen i nye krimgåter.»

 
Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

«Sylskarp Borge ... kvass fra første sekund.»

 
Remi Laksoo, Hamar Arbeiderblad

«Noen ganger er «den vanskelige andreboken» bedre enn den første. Det er i hvert fall tilfelle med Øistein Borges «Det som aldri dør ... Så å si helt lytefri.»

 
Sindre Hovdenakk, VG

«En politikrim som balanserer perfekt mellom en drapsgåte, en komplisert etterforskning, og de mellommenneskelige konfliktene som oppstår. Jeg fikk flere assosiasjoner til TV-serien The Fall med Gillian Anderson i hovedrollen, og det kan jeg love dere er et kompliment. Dette er ikke 'nordic noir', det er 'nordirsk noir'. Stemningen, suspensen, karakterene, omgivelsene .... Alt dette kryper inn i deg sakte men sikkert gjennom boken til Borge.»

Geir Tangen, krimblogg og forfatter

«En solid thriller med føringer tilbake til konflikten i Nord-Irland for noen tiår siden. Bogart Bull er en fyr du blir glad i og fascinert av, og når handlingen han kastes inn i også er drivende godt skildret, blir det veldig bra.»

Atle Nielsen, BOK365

Til toppen

Om forfatter

Øistein Borge (f. 1958) har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. I 2019 kom Jeg er nummer 13 og i 2020 kom den fjerde boken om Bogart Bull: Bastarden. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.

Bøker i serien