Det siste barnet (Heftet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 393
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The last child
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788281690844
Kategori: Krim
Omtale Det siste barnet

13 år gamle Johnny Merrimon hadde et perfekt liv: et godt hjem, kjærlige foreldre og tvillingsøsteren Alyssa som han var sterkt knyttet til. Han visste ingenting om tap og svik - før Alyssa forsvant inn i en fremmed bil. Nå, et år senere, er Johnny forlatt av alle han var blitt opplært til å stole på: Faren dro sin vei da datteren ble borte, og moren har forskanset seg i en tåkeverden av alkohol og dop. Bare Johnny tror at Alyssa fremdeles er i live, og han bestemmer seg for å finne henne. Men så forsvinner enda en liten jente, og Johnny må oppsøke miljøer og mennesker som ingen barn burde bli kjent med. "Det siste barnet" er like spennende som den er gripende, like velskrevet som den er rystende.

Til toppen

Andre utgaver

Det siste barnet
Bokmål Ebok 2011
Det siste barnet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Det siste barnet

«Boken er sinnrikt og grusomt skrudd sammen. Dette er et psykologisk dypdykk i menneskets innerste mørke. En bok du blir sugd inn i – og du kommer ikke ut igjen før du er ferdig. Så har da også boken fått den prestisjetunge Edgar-prisen. Forfatteren blir karakterisert som verdens beste krimforfatter – dette er boken ‘alle snakker om’. Gru deg!»

Liv Gade, Familien

Til toppen

Om forfatter

John Hart har solgt nærmere 200 000 bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i North Carolina og i Virginia hvor han skriver på fulltid.

”Jeg ble født i Durham i North Carolina i 1965. Faren min var en ung kirurg og moren min en fransklærer som sa opp jobben for å ta seg av barna. Jeg studerte fransk litteratur ved Davidson College, og har siden tatt eksamen i jus og regnskapsføring. Jeg har jobbet i bank, som aksjemekler og som advokat. Jeg har også brukt mye tid på å pusse båter i Carolina, stelle helikoptre i Alaska og skjenke fatøl på en pub i London. Jeg tror jeg likte den siste jobben best. Min eneste virkelige drøm har vært å skrive godt. Før drev jeg mye med seiling, fløy helikopter og spilte golf, men den slags tidsfordriv er det blitt mindre av. Barna mine er små, og skrivingen tar mye tid. Nå har jeg egentlig bare tre store hjertesaker: familien, skrivingen og vern om North Carolinas villmark. Jeg håper etter hvert å få tid til flere, men akkurat nå får det holde.”
John Hart

www.johnhartfiction.com