Det røde treet (Innbundet)

Forfatter:

Geir Uthaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The red tree
Oversatt av: Uthaug, Geir
ISBN/EAN: 9788202325978
Kategori: Bildebøker
Alder: 6 - 99
Omtale Det røde treet

Noen ganger begynner dagen uten noe å glede seg til …

Slik begynner den lille, store boken Det røde treet. Shaun Tan bruker en kombinasjon av ord og bilde til å formidle en foruroligende, fantasieggende virkelighet som kan oppfattes på mange plan enten man er barn eller ennå har barnet inni seg. Dette er historien om den lille jenta som synes dagene kan være vanskelige og gå igjennom, men plutselig kan alt forandre seg hvis man er åpen for det.

Les mer om forfatteren her.

Til toppen

Anmeldelser Det røde treet

"Med få ord og underfundige illustrasjoner gir denne boka noe å tenke på for både barn og voksne (...) Boka kommuniserer en stemning og en uro som tar samtiden på kornet"

 
Elisabet Høye, Foreldre & Barn

Gripende vakker melankoli

”En spesielt vakker bildebok som trøster gjennom å ta de blå følelsene på alvor (…) kort og godt nydelig. Side etter side med det ene bildet mer slående og originalt treff ende enn det andre, ispedd korte, svært nøye utvalgte tekstbrokker (…) Anerkjennelsen av det grå, forståelsen av at ensomhet faktisk er ensomt, og at den indirekte trøsten som ligger i å vise fram at også andre har det tungt iblant. Voksne vil kjenne seg igjen, og det vil definitivt mange barn også. Og illustrasjonen på bokas siste side er verdt prisen alene.”

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Kan leses igjen og igjen

"En klassiker fra en stor bokkunstner (...) dersom du får denne boken i huset, blir den ikke liggende bare til pynt."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

”Noen ganger leser jeg bøker som gir meg lyst til å rope: Ja, slik er dét! Jeg blir inspirert til å tenke nytt om livet, og hverdagen min. Jeg får lyst til å skape noe vakkert, og gjøre noe vakkert! Shaun Tans Det røde treet er en slik bok (…) Jeg har mange bøker i bokhylla mi som jeg elsker å ta frem på ny og på ny. Det røde treet er en slik bok. Jeg gleder meg til å gi den en fin plass i hylla, og ta den frem igjen, og igjen.”

Karianne Gamkinn, Mammadamen.com

"Det røde treet er en suveren bildebok for hele familien. Den er spesiell fin når alt går på tverke."

Tone Langseth Luth, Oppland Arbeiderblad

"«Av og til begynner dagen uten noe å glede seg til ...» Derfra tar australieren Tan oss med inn i sin åpenbaring av en bildeverden, ledsaget av en kortklok tekst om å lengte etter mening og lyspunkter i livet."

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

Hoppfullt om mörka stunder

"En bok om att finna hopp när allting känns som svårast. En bok att finna förståelse och mening i när livet känns som en mörk gröt. [...] Tan har ett unikt sätt att foga samman ord och bild, vilket skapar ett språk som mer än någonting annat är känslans."

Jonna Fries, Smålandsposten

Livets kraft starkast i mörk bok

"Trots att den här boken är oerhört mörk är det livets kraft och hoppets röda färg man minns. Mycket går att säga om symboliken i enskilda bilder, för att inte tala om alla konsthistoriska referenser som fi nns här. Att gå närmare in på ett enda uppslag skulle kunna fylla spaltmeter, så rik är den på stoff att tolka. [...] Heders betygelserna har regnat över Tan. Det är så välförtjänt det kan bli."

Åsa Warnqvist, Svenska Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Shaun Tan er kunstner, forfatter og filmskaper. Han er verdenskjent for sine illustrerte bøker for både voksne og barn, som inkludererblant dem The Rabbits, Det røde treet, Sommerregler, Fortellinger fra Ytre Utkant og den kritikerroste ordfrie romanen Ankomsten. Han har også skrevet The Singing Bones, en kunstbok med skulpturer han har formet og fotografert, basert på Brødrene brødrene Grimms eventyr. Han har vunnet en Oscar for den korte animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og Sveriges prestisjefylte ALMA-pris (Astrid Lindgren Memorial Award) for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur. Shaun bor i Melbourne i, Australia.