Det regnet fugler (Innbundet)

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Il pleuvait des oiseaux
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788202627171
Kategori: Romaner
Omtale Det regnet fugler

Dypt inne i Canadas skoger bor Tom og Charlie, to noen-og-åttiåringer fast bestemt på å leve resten av livet etter sine egne regler, fri fra bånd og ansvar. Deres eneste forbindelse til verden utenfor er to hasjdyrkere som fra tid til annen bringer dem forsyninger. Men eremitt-tilværelsen blir snart forstyrret av to kvinner. Den første er en fotograf på jakt etter overlevende etter de store skogbrannene som raserte Ontario nær hundre år tilbake i tid. Den andre er den vevre Marie-Desneiges, som er på alder med Tom og Charlie, og på flukt fra den psykiatriske institusjonen der hun har tilbrakt nesten hele livet. Skjulestedet i skogen vil aldri bli det samme igjen.

Det regnet fugler er en sjelfull, rørende roman som hyller naturen, friheten og kjærligheten, alderdommen og muligheten til nye sjanser på tampen av livet.

Jocelyne Saucier (f. 1948) har lenge vært en av de mest kritikerhyllede og mest populære romanforfatterne i det fransktalende Canada. Med Det regnet fugler blir hun endelig tilgjengelig på norsk.

«Med Det regnet fugler har forfatteren overgått seg selv … [En fortelling] så inspirert, så menneskelig! Jocelyne Saucier er en sjelens tryllekunstner.» Le Devoir

Til toppen

Andre utgaver

Det regnet fugler
Bokmål Ebok 2020
Det regnet fugler
Bokmål Heftet 2021
Det regnet fugler
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Det regnet fugler

Nye sjangser ved livets slutt 21.01.2021

«Det regnet fugler er en original og vakker roman som hyller naturen, friheten og kjærligheten, alderdommen og muligheten til nye sjanser på tampen av livet.»

Bodil Vorkinn, bibliotekar, Vigga

Til toppen

Om forfatter

Jocelyne Saucier (f. 1948) er en av det fransktalende Canadas mest bejublede og prisbelønte romanforfattere. Helt siden debuten i 1996 med La Vie comme une image har bøkene hennes uten unntak blitt nominert til de viktigste litterære utmerkelsene i hjemlandet.

I 2011 ga Saucier ut Det regnet fugler (Il pleuvait des oiseaux), som innbrakte henne flere høythengende priser, deriblant Prix France-Québec og Prix des cinq continents de la francophonie. Boken er oversatt til en rekke språk, og har vært en bestselger blant annet i det tyske markedet. Den kommer ut på norsk i juli 2020.

Filmatiseringen av Det regnet fugler vant i 2020 prisen for beste utenlandske film under Den internasjonale filmfestivalen i Göteborg.

Saucier har bodd det meste av livet i Abitibi-Témiscamingue nordvest i Québec, åtte timers biltur fra regionshovedstaden Montréal.