Det mystiske mennesket (Innbundet)

en samtale med Johannes av Korset

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 148
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282200950
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Det mystiske mennesket

I denne boken vil du stifte bekjentskap med Johannes av Korset (1542 - 1591), den kristne mystikkens fremste, og kanskje siste mester.

Tradisjonen tro har filosof Jens Oscar Jenssen fremstilt Johannes' lære gjennom en fiktiv dialog som belyser vår egen tids verdensbilde i kontrast til mystikerens.

Samtalen beveger seg gjennom de store spørsmålene, om Gud, sjelen, det kontemplative liv, og hva som utgjør den høyeste åndelige erkjennelse et menneske kan oppnå. Johannes' svar tar utgangspunkt i sitater fra hans fire store verk Bestigningen av Berget Karmel, Åndelig sang, Den levende kjærlighets flamme og Sjelens mørke natt.

Til toppen

Om forfatter

Jens Oscar Jenssen er forfatter og filosofisk praktiker. Han tilbyr filosofisk praksis som foredrag, ledelse av filosofiske gruppesamtaler, kontemplativt retreat/seminar, stoisk reatreat/seminar og én til én samtaler.

Jenssen skrev sin masteroppgave i filosofi om Johannes av Korsets lære om forening med Gud. Han har tidligere utgitt boken Det mystiske mennesket - en samtale med Johannes av Korset.