Det er jeg som kan hjelpe deg (Innbundet)

Forfatter:

Ny roman fra forfatteren bak Ida tar ansvar - som nå er TV-serie på ViaPlay.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202742584
Kategori: Romaner
Omtale Det er jeg som kan hjelpe deg

Det er jeg som kan hjelpe deg er både uhyggelig og underholdende i sin psykologiske utforskning av makt, hevn og forsoning.

Forfatter Kjersti Halvorsen ble for sin debutroman Ida tar ansvar nominert til Tarjei Vesaas debutantpris, og boka er også blitt TV-serie på ViaPlay.

I Det er jeg som kan hjelpe deg møter vi psykologen Edvin. Han jobber på det forfalne Kvervel-slottet, som er omgjort til rusavdeling. Eføyen vokser vilt langs murveggene, og det finnes en gammel ballsal, et tårn og endeløse korridorer og irrganger. Edvin og kona har kjøpt hus, og de skal bli foreldre for første gang.

En dag ankommer André som pasient. André har tyrenakke og tatoveringer, og Edvin gjenkjenner ham straks fra barndommen. Mobberen. De to må nå forholde seg til hverandre på daglig basis. Kollegaen Signe blir Andrés behandler, og hun virvler opp ubehagelige minner om Edvins egen mor og oppveksten hans.

I Andrés nærvær blir Edvin en forsvarsløs 12-åring igjen, men han kan ikke skjule seg i Slottets kriker og kroker for alltid. André er brå og uforutsigbar, og har blinket seg ut samme offer nå som da. Eller er det bare noe Edvin forestiller seg?

Til toppen

Imponerende andrebok
Trine Saugestad Hatlen, VG

Andre utgaver

Det er jeg som kan hjelpe deg
Bokmål Ebok 2022
Det er jeg som kan hjelpe deg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Kjersti Halvorsen:

Anmeldelser Det er jeg som kan hjelpe deg

Imponerende andrebok

«Wow, som Kjersti Halvorsen kan dikte og skrive. Hennes andre bok skuffer ikke.»

«Til tider virker boken som en psykologisk thriller (...) Samtidig er språket lett og ledig, historien velskrevet og alt flyter. Det er dessuten masse mørk humor i boken, den er full av snedige observasjoner på samtiden.»

«Fortellingen om Edvin og slottet er uforutsigbar og underholdende, fengslende og finurlig. Jeg er imponert. Det er en velkomponert og innholdsrik roman, full av overskudd.»

 
Trine Saugestad Hatlen, VG

Barndommens skrekk ber om hjelp 05.04.2022

«... denne har alt jeg ønsker, og litt til.»

«Det jeg liker aller best med denne romanen, er måten forfatteren klarer å skape så intens uhygge ved å fokusere på de indre opplevelsene.»

«Forfatteren mestrer virkelig å dra ut spenningen og komprimere øyeblikkene, slik at hun suger tak i leseren og vi har vansker med å gi slipp på historien.»

«... en fryd å være leser.»

«...gleder meg til å se hva Halvorsen byr på i neste omgang. Hun har lagt lista høyt.»

 
Nancy Øvrehus, Stavanger Aftenblad

«Smart og guffen hevn-thriller»

«Kjersti Halvorsens debutbok ble til en knallgod TV-serie. Hennes nye roman er lett å se for seg som en mørk spenningsfilm.»
«[...] en psykologisk thriller uten dødpunkter. Språket er konsist og lettlest, men krever en årvåken leser. Viktig informasjon som bygger opp om det finurlige plottet, kommer på uventede steder.»

«Kjersti Halvorsen har vokst som forfatter siden den gode debuten. 'Det er jeg som kan hjelpe deg' er et iskaldt grøss om offeret som blir overgriper.»

Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

Ein glimrande psykologisk thriller 23.03.2022

«Kjersti Halvorsen si andrebok lever opp til forventningane»

«nifs og underhaldande»

«meisterlege skildringar av både menneske og miljø»

«Det er ingen tvil om at det osar av kvalitetslitteratur»

«Halvorsen skriv med ein skarp penn der ho bruker mange verkemiddel. Det kjem blant anna til uttrykk i den tverrfaglege breidda hennar som både forfattar og psykolog. Mørk humor, blanda med ei uføreseieleg handling og eit glimrande persongalleri gjer romanen både nifs og underhaldande i ei psykologisk utforsking av makt, hemn og forsoning.»

 
Jannicke Totland, Framtida.no

«Dette er rett og slett god underholdning, innsiktsfulle refleksjoner og observasjoner, og tankevekkende lesing.»

Frode Thuen, .

Til toppen

Om forfatter

Kjersti Halvorsen (f. 1993) er oppvokst i Lier. Hun er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø, og ferdig utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo. Ida tar ansvar (2019) var hennes debutbok, og for den ble hun nominert til Tarjei Vesaas debutantpris. Boka er også blitt til TV-serie, regissert av Rikke Gregersen.