Der det brenner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581725
Kategori: Romaner
Omtale Der det brenner

Der det brenner er en foruroligende roman om moderne slaveri og personlig ansvar.

«Jeg ser for meg døra på kontoret mitt, at han la hånda på dørhåndtaket og lukket den. Han sa ikke noe. Han var helt stille, og det var da jeg burde gjort noe, reist meg og gått mot ham, forbi og ut, da han ble stille. Jeg burde sett det på ham, lyden av det lille klikket da døra gled på plass i dørkarmen.»

Høsten 2015 lammer røyken fra skogbranner i Indonesia flytrafikken i Malaysia og Singapore. Skoler må holde stengt og folk advares mot å ferdes ute.

B. bor i Singapore og jobber på et krisesenter for kvinner som har rømt fra arbeidsgiveren. De har kommet til landet på jakt etter et bedre liv, men for mange blir tilværelsen et mareritt. En telefon fra Norge om at eksen Rikard har hatt hjerteinfarkt utløser voldsomme minner, både om hans rusmisbruk og ansvarsløshet, og en skremmende hendelse på B.s tidligere arbeidsplass. Vi følger B. gjennom en dramatisk dag, for kvinnene og henne selv, der den skjøre balansen mellom trygghet og fare, lykke og ulykke skildres på intenst vis.

Til toppen

Anmeldelser Der det brenner

Kvinner på et krisesenter 21.06.2018

«Forfatterens stil er observerende, funderende, og nesten forførende lett [...]»

 
Frøydis Finstad Gundersen, Hamar Arbeiderblad

Ambisiøs, perspektivrik roman som fungerer på flere plan 27.02.2018

«(...) en ambisiøs, perspektivrik roman som gjør inntrykk.»

 
Steinar Sivertsen, Stavanger Afteblad

Kontrollert ulmebrann 17.03.2018

«Kva haldningar og kjensler oppstår i møtet mellom hjelpar og hjelpetrengjande – eller, meir brutalt sagt: den vellukka og den mislukka? Det utforskar Benedicte Meyer Kroneberg i sin sjette roman.»

Merete Røsvik, Klassekampen

Oskefast i tilveret 23.02.2018

«(...) Der det brenner plasserer seg på armlengds avstand frå uttværa tankar og forslitne perspektiv. Alt i alt skaper Benedicte Meyer Kronebergs dempa skrivemåte ei kjensle av at forfattaren verkeleg går dit det brenn.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

Brennaktuell!

"Brennaktuell!
Det er befriende å lese en norsk roman som ikke er full av navlelo, selvopptatthet og med handlig fra en hytte i skauen. (...) en roman der forfatter og hovedperson tar sin tittel bokstavelig ved å gå dit det brenner både for dem selv og verden akkurat nå."

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Til toppen

Om forfatter

Benedicte Meyer Kroneberg er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet.