Der Agnes bor (Innbundet)

Forfatter:

Jenny Løvlie (Illustratør)

Der Agnes bor er en fargerikt illustrert bildebok om å være ny, og om å høre til.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 48
Illustratør: Løvlie, Jenny
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202618131
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Der Agnes bor

Agnes har bodd i tredje etasje i bygården hele livet. At hun skulle ha bodd noe annet sted er en nesten umulig tanke. En dag flytter Anna inn, og alt snus på hodet. For hva er et hjem, og hvem får kalle det hjemme?

Der Agnes bor er en fargerikt illustrert bildebok om å være ny, og om å høre til. Boka passer perfekt for barn fra 3 år og oppover.

Låtskriver og musiker Marit Larsen debuterer som forfatter med bildeboka Der Agnes bor, nydelig illustrert av Jenny Løvlie.

Til toppen

Musikeren har laget en fin, poetisk hyllest til det å bo i en bygård.
Bergens Tidende

Andre utgaver

Der Agnes bor
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Der Agnes bor
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Der Agnes bor

Marit Larsen viser at popartister kan fornye bildebøkene

Musikeren har laget en fin, poetisk hyllest til det å bo i en bygård.

Sangtekster og bildeboktekster har såpass mye til felles at man skulle tro musikkartister kunne bidra til å fornye bildeboksjangeren. Dessverre er det ofte sånn at deres berømte navn på omslaget er det som imponerer mest. Med «Der Agnes bor» gir Marit Larsen meg troen tilbake. I Jenny Løvlie har forlaget skaffet henne en lydhør og barnevennlig illustra­tør å spille på.

For det er litt med bildebokbilder som med musikk: De setter stemningen, de bygger ut forestillingen teksten skaper og de bestemmer rytmen ved å regulere når det er på tide å bla videre. Det Larsen lykkes langt bedre med enn for eksempel Madonna i sine bildebøker, er å invitere illustratøren inn som med­forteller.

Et proft og tett lydbilde, umiddelbart forståelig.

 
Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

Julegaveguide: Dette er bøkene som skal under treet i år 25.11.2019

«(...) et tema mange barn kan kjenne seg igjen i.»

«Boka er akkurat passe kunstnerisk, og speiler på mange måter hvordan et barn ser verden.»

Tina Maria Karlseng Nygård, Nettavisen Livsstil

Barndommens verden – i en bygård 13.11.2019

« (...) Marit Larsen skriver overbevisende om barns unike evne til å skape mening i hverdagen.»

«Illustrasjonene er lune og rikt eventyrlige, uttrykket er gjenkjennelig og naivistisk. Kompleksiteten vitner om at det nok ligger et stort stykke arbeid bak dette. Løvlie plasserer leseren umiddelbart inn i en god, barnemagisk stemning (...) Farger, teknikk, utførelse – alt stemmer (...)»

«Boken holder høy kvalitet, og jeg gleder meg til en eventuell ny bok fra disse kunstnerne. Er du en voksen og vil bli et barn igjen, så les boken. Aller helst bør du lese den for et barn.»

Katrine Kalleklev, Barnebokkritikk.no

«Marit Larsens debutbok er ei historie om usikkerhet, vennskap og hva det vil si å høre til et sted.»

«Den klassiske oppvekstskildringa på landet viker for byen (...) interessant er bruddet med kjernefamilien som bygårdens familieliknende konstellasjon utgjør. Mangfoldet kommer også til syne blant de mange menneskene med ulike hudfarger i bybildet, også hos hovedpersonen selv (...) Det er befriende lesning i en hvit, norsk barnelitteratur.»

«Det er ei tvers igjennom fin fortelling (...) Styrken ligger imidlertid i en original forestilling om et fellesskap. Sammen med de detaljrike illustrasjonene gjør den at boka kan leses om igjen og om igjen og fremdeles la leseren oppdage noe nytt.»

Ingeborg Sivertsen Landfald, Periskop.no

En klokkeren vakker bildebok 27.10.2019

«En klokkeren vakker bildebok som berører så mange viktige følelser i barns (og voksnes) liv: å høre til et sted, å «eie» nabolaget i beste forstand, ubehaget ved forandring, å nærme seg en mulig venn. Kanskje #åretsdebutant?»

Morten Olsen Haugen, @bokmorten på Instagram

Til toppen

Om forfatter

Marit Larsen (f.1983) er blant våre mest kjente og kjære låtskrivere.