Den syvende demonen av Øistein Borge (Ebok)
Ebok

Den syvende demonen (Ebok)

en kriminalroman

Serie: Bogart Bull 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Bogart Bull
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788281693784
Kategori: Krim
Omtale Den syvende demonen

Når den norske næringslivstoppen Axel Krogh blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem på den franske middelhavskysten, sendes politimannen Bogart Bull fra Oslo for å bistå med etterforskningen.

Selv om Krogh var en svært rik mann med en verdifull kunstsamling, er det eneste som mangler fra huset et lite maleri signert med et enkelt syvtall. Snart viser det seg at forbrytelsen har sammenheng med begivenheter mer enn hundre år tidligere, da en gruppe billedkunstnere med Edvard Munch og Henri Matisse i spissen møttes til et fuktig arbeidsopphold i Sør-Frankrike.

Derfra går det forgreninger til den franske motstandsbevegelsens kamp mot nazistene, før alle spor ser ut til å forsvinne. Mens kriminaletterforsker Bull og hans franske kollegaer etterforsker det bestialske drapet på Axel Krogh, har en drapsmann med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for en siste opptreden.

Til toppen

Andre utgaver

Den syvende demonen
Bokmål Innbundet 2016
Den syvende demonen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Øistein Borge:

Anmeldelser Den syvende demonen

«Spenning fra perm til perm og gode føringer mellom ulike tidsepoker fenger.»

 
Erling Kaldaas, Trønder-Avisa

«Mangfoldig og genuint spennende debut ..En gjennomarbeidet, velskrevet og ganske så raffinert historie som blant annet lykkes i å sy sammen ulike tidsplan til en suggestiv helhet....Borge porsjonerer ut virkemidlene sine med nennsom og plausibel hånd og har en naturlig autoritet som miljøskildrer over et stort spekter. Resultatet er blitt en livsfrisk og kresen krim.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Stilsikker og sjangertro ... Vekslingen mellom fortid og nåtid fungerer fint og gjør boka underholdende, og plottet tar overraskende krumspring etter hvert som historien utfolder seg»

Kristian Krohg-Sørensen, NRK

«Helten er sympatisk, settingen original og plottet velkonstruert ... alt ligger til rette for at dette kan bli en glitrende krimserie.»

Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

«Øistein Borge introduserer en fin variasjon over den tøffe, følsomme etterforskeren med mørk fortid ... Boken er lettlest og spennende fra side til side.»

Ola H. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Sitter som et skudd … Kriminalromanen «Den syvende demonen» fortjener heder – og mange lesere … Det aller beste grepet i selve historien er linken til Edvard Munch og andre kjente kunstnere. Når forfatteren så trekker dette videre med direkte link til groteske handlinger under den andre verdenskrig så blir det hele direkte genialt.»

Frank Brandsås, Hamar Arbeiderblad

«Det beste ved Den syvende demonen er språket til Borge. Han leker med språklige bilder, og tilfører romanen beskrivelser som får leseren til å trekke på smilebåndet ... Dette er en krim fylt til randen med spenning og mysterier»

Eva Myklebust, Fædrelandsvennen

«En frisk debutantstemme... Borge er kunnskapsrik og tonen i boken er ganske engasjerende.»

Helge Ottesen, Varden

«Lettlest, spennende og velskrevet krim.»

Benedikte Gjone, Østlands-Posten

«Godt skrevet... spennende handling.»

Thorstein Buer, Demokraten

«Den syvende demonen hever seg godt over gjennomsnittet.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter

Øistein Borge (f. 1958) har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. I 2019 kom Jeg er nummer 13 og i 2020 kom den fjerde boken om Bogart Bull: Bastarden. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.

Bøker i serien