Den synske (Innbundet)

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Shut Eye
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202515119
Kategori: Romaner og Krim
Omtale Den synske

Fem små fotavtrykk i sementen er det eneste beviset på at Daniel Buck har eksistert

Annas fire år gamle sønn er forsvunnet. I ren desperasjon oppsøker hun en synsk mann. Men er han den han utgir seg for å være? Har han virkelig synske evner, eller er han en svindler? Politietterforsker Marvel er fullstendig overbevist om det siste. Men gjennom Anna dras han inn i en verden hvor sannheten virker usannsynlig, og der det uvirkelige kan være sant. Er det galskapen som endelig har tatt henne, eller er den nøkkelen til selve mysteriet?

Belinda Bauer er kritikernes favoritt og vinneren av den presisjetunge Gold Dagger-prisen. Den synske er ifølge pressen hennes beste bok hittil.

Til toppen

Andre utgaver

Den synske
Bokmål Ebok 2016
Den synske
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den synske
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Den synske

"Bauer skriver sylskarpe, humoristiske dialoger og er generelt en mester i underfortelling, samtidig som plottet denne gangen sitter som spikret, inkludert en freidig slutt."

 
Ole Jacob Hoel, Adressavisen

Briljant Bauer 11.11.2016

"Hver ny bok fra Bauer gir den samme gode følelsen av noe forfriskende uventet som da Minette Walters var på høyden. Bare at Bauer er bedre. Etter å ha pløyd gjennom et utall mer eller mindre middelmådige og noen gode krimromaner i serieformat, er det en herlig avveksling med en kriminalforfatter som våger å skrive nye bøker med nye hovedpersoner og uten å gjenta suksessformelen mer eller mindre uendret fra sist. Det som også særpreger Bauer er at hun har en unik evne til å kombinere humor, ofte sardonisk sådan må medgis, med utrolig levende skildringer av mennesker og tett, fortettet trist stemning, og gode plott. Dessuten har hun et elegant språk, godt ivaretatt her av oversetter Tor Edvin Dahl. Bauer går langt utenpå de fleste av sine britiske og norske kollegaer. "

 
Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

"Forfatteren beskriver den gråe hverdagen, slitne omgivelser så detaljert og realistisk at det setter seg inn i margen. Personer er presentert på en naturlig og troverdig måte, sterke og tøffe karakterer. Spenningen ligger skjult og lar vente på seg. Men det gjør absolutt ikke noe, da man merker den underliggende faren og det grusomme som kommer. Stilsikker, fengende og glimrende krimroman skrevet på en særegen måte."

Iza Zimorska, Den kriminelle bokverden

"Liker du den mørke, fengslende måten Bauer skriver på kan du glede det til Den synske, som er helt på høyde med det hun har skrevet før.""Anbefales!"

Tine Sundal, Tine sin blogg

Til toppen

Om forfatter

Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room. Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. I 2012 hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap. For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker, besøk www.belindabauer.co.uk Eller besøk henne på Facebook, på www.facebook.com/BelindaBauerBooks