Den sommeren (Heftet)

Forfatter:

Jillian Tamaki (Illustratør) Anne Audhild Solberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 320
Illustratør: Tamaki, Jillian
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: This one summer
Oversatt av: Solberg, Anne Audhild
ISBN/EAN: 9788202535582
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 13 - 18
Omtale Den sommeren

EN UFORGLEMMELIG SOMMER

Rose og foreldrene hennes har feriert i Awago Beach hver sommer siden hun var liten. Vennen hennes, Windy, er alltid der også.

Men denne sommeren er annerledes.

Moren og faren til Rose krangler hele tiden, og Rose og Windy har blitt innblandet i en tragisk hendelse i småbyen Awago Beach. Det blir en sommer full av hemmeligheter og hjertesorg, så det er bra at Rose og Windy har hverandre.

Den prisbelønte tegneserien Den sommeren er en vakker, hjerteskjærende, mørk og håpefull historie om jenter og ungdomstid.

Passer for ungdom og voksne.

Til toppen

Flere bøker av Mariko Tamaki:

Anmeldelser Den sommeren

Det var en gang en sommer 25.11.2017

"Det er strålende at vi nå får flere slike gode serier for unge jenter (og gutter) på norsk, samtidig kan de, som enhver god barne- og ungdomsbok, leses med stort utbytte av voksne også.
Forfatter og oversetter A. Audhild Solberg har på sin side gjort «Den sommeren» til en fullgod utgivelse på norsk. Nå som vi begynner å nærme oss barndommens aller mest magiske tid, er disse bøkene selvsagte julegavetips, og foreldre kan tyvlese dem med aller beste samvittighet."

 
ERLE MARIE SØRHEIM, Dagbladet

Årets sommerbøker: 12 boktips til sommerferien 22.06.2018

"Denne er full av menneskeklokskap – ikke bare om å være ungdom, men alle livsfaser. Det er utrolig hvor mye driv forfatterne har klart å stappe inn i en fortelling som egentlig handler om en lat sommer på hytta."

Kristine Isaksen, VG

Bittersøt tegnet sommeridyll 08.12.2017

"Vekslingen mellom detalj og oversikt, natur og mennesker, tekst og tegning går opp i en høyere, svært vellykket enhet."
"«Den sommeren» er en ekstremt rik tegneserie, en roman i bilder. Den kan leses igjen og igjen med stadig nye oppdagelser, takket være Tamakis detaljerte tegninger, som drar linjer mellom personer og temaer. (...) I Nord-Amerika er «Den sommeren» blitt forsøkt utkastet fra skolebibliotekene fordi den er «for eksplisitt». Bare det pleier være tegn på kvalitet i seg selv."

GERD ELIN STAVA SANDVE, Dagsavisen

Årets alternative julehefter 08.12.2017

"Dette er ikke noen "ungdomsroman", men en sterk opplevelse for lesere som både er eller har vært tenåringer."

Øyvind Holen, D2, Dagens Næringsliv

Sommer uten sladd 04.01.2018

"Jillian Tamaki tegner med en lett karikert realisme, i en luftig strek som beskriver detaljert uten å være overlesset. Figurtegningene og den noe dvelende fortellermåten viser impulser fra japansk manga. Som få andre greier Tamaki å forene disse elementene med vestlig tegneserietradisjon og et tydelig personlig uttrykk. Boka er vakkert og følsomt tegnet, i en mørk lilla palett som er delikat og stemningsskapende. "

MORTEN HARPER, Le Monde Diplomatique

Til toppen