Den mørke almen (Innbundet)

Forfatter:

Line Gustad Fitzgerald (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 576
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Witch Elm
Oversatt av: Fitzgerald, Line Gustad
ISBN/EAN: 9788202645595
Kategori: Krim
Omtale Den mørke almen

Toby er en ung bekymringsløs sjarmør. Men livet endres brutalt da han en natt overraskes av to innbruddstyver som slår ham halvt i hjel og etterlater ham for å dø. Etter lang tid på sykehuset søker han tilflukt på familiens gamle eiendom, som han bare har gode minner fra, helt til en hodeskalle blir funnet i et hult almetre i hagen. En mørkere og farligere fortid åpenbarer seg for Toby.

En trollbindende roman fra prisbelønte Tana French

Til toppen

Andre utgaver

Den mørke almen
Bokmål Ebok 2020
Den mørke almen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Tana French:

Anmeldelser Den mørke almen

"Den mørke almen" av Tana French 07.09.2020

«(...) en spenningsroman som byr på et virkelig gjennomtenkt plott, dystre hemmeligheter og et psykologisk drama hvor alt ikke nødvendigvis er som det ser ut.»

«For øvrig er språket godt, tidvis briljant. Tana French er en forfatter som vet hvordan hun skal holde sin leser fanget til siste side. Dessuten er hun glimrende til å bygge opp stemninger og skape karakterer som man virkelig lever seg inn i.»

«"Den mørke almen" er en av de bedre spenningsromaner jeg har lest på lang tid.»

Beate Ellingsen, Heartart blogg

Skygger fra fortiden 22.09.2020

«... på sitt beste er dette en riktig bra psykologisk thriller om skygger fra fortiden, gamle vennskapsbånd, svik og kjærlighet og om hva som driver mennesker utfor stupet.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Tana French har vokst opp i Irland, Italia, USA og Malawi, siden 1990 har hun bodd i Dublin. Hun er utdannet skuespiller fra Trinity College i Dublin og arbeider med teater og film ved siden av skrive romaner. Med sin debutroman Skogen (2007) plasserte hun seg rett i den internasjonale toppklassen av krimforfattere. Siden har hun skrevet seks kritikerroste bøker i serien om Dublin-politiets drapsavdeling og den frittstående romanen "The Witch Elm" som utgis på norsk i 2020. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet Edgar, Anthony, Macavity, Barry og ICVA Clarion Awards.