Demensbrems av Andreas Engvig (Ebok)
Ebok

Demensbrems (Ebok)

God hukommelse hele livet

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.31 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202648428
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Demensbrems

Demensbrems - God hukommelse hele livet oppsummerer all forskning om hva som kan påvirke utviklingen av demens og hvordan vi beholder god hukommelse hele livet. Dette er en forskningsbasert, praktisk håndbok som hjelper leseren å gjøre livsstils- og helsevalg som holder hjernen frisk lenger.

Hvorfor er det slik at noen husker godt hele livet, mens andre husker mye dårligere? I en studie oppga 72 % i alderen 30 til 70 år at det å miste hukommelsen er deres største bekymring med å bli eldre. Nærmere 100 000 nordmenn har aldersrelatert demens, og tallet øker stadig. Tenk om vi kunne påvirke vår biologiske alder og føre en livsstil som holder hjernen frisk lenger?

Aldersrelatert demens innebærer tap av hukommelse, dømmekraft og evnen til å ta vare på seg selv. Det finnes ikke noen snarvei eller magisk pille for å unngå demens, men sykdommer og livsstilsforhold som fedme, diabetes, sosial isolasjon, høyt blodtrykk og hørselstap bidrar til utvikling av demens. Prosessene som fører til demens og tap av hukommelse oppstår flere tiår før symptomene kommer, derfor må man forebygge tidlig.

Men det finnes en demensbrems! Boken inneholder en tre-stegs-metode med konkrete råd som gir deg god hukommelse og holder hjernen frisk lenger. Ta grep om din aldring, forbedre din hjerne og forebygg demens innenfor rammene satt av dine gener. Lær hvordan du kan styrke nervecellene dine, holde blodårene til hjernen friske og sørge for godt vedlikehold av hjernen. Du får motivasjon til å sette i gang med vaner og tiltak som reduserer de aldersrelaterte demensformene og du får et litt bedre liv underveis fordi du får en bedre hjernehelse.

Til toppen

Andre utgaver

Demensbrems
Bokmål Heftet 2021
Om forfatter

Andreas Engvig er lege i spesialisering i geriatri ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Han er også hjerneforsker med doktorgrad på hukommelse og aldring. Engvig studerte ved Medisinsstudiet i Oslo, Forskerlinjen i medisinstudiet, og han har doktorgrad om aldring og hukommelsestrening. I 2010 viste Andreas Engvig og kolleger ved UiO, som de første i verden at magnet resonans (MR) kan brukes til å måle effekter av hukommelsestrening på aldrende hjernestruktur – deltakerne hadde fysisk trent hjernene sine ”yngre”. Siden 2007 har Engvig formidlet hukommelse og aldringsforskning gjennom foredrag – fra en rekke internasjonale konferanser til pasientorganisasjoner på Nordvestlandet, TV (Schrödingers katt, Kroppen min) og radio (Ekko).