De voksnes rekker (Innbundet)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: De voksnes rækker
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202592875
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale De voksnes rekker

Oppfølgeren til Veien fra Italia

Vi forlot italienske Vittoria og danske Conny i 1950-tallets København, og når vi møter de to venninnene igjen er det blitt 1964.

Begge er godt gift, men det betyr ikke at tilværelsen er problemfri: Den ene er ufrivillig barnløs, den andre ufrivillig gravid. Det bringer ikke akkurat harmoni i vennskapet mellom de to, som allerede slåss med hver sin vanskelige ektemann, samt henholdsvis en obsternasig tenåringsdatter og en solid dose kjedsomhet.

Verken Vittoria eller Conny syns det er lett å akseptere at ungdomstiden er over, og at de nå skal være voksne resten av livet. Vi får være med på Beatles-konsert, konfirmasjonsmiddag og chartertur til Roma – der Vittoria blir konfrontert med sin fortid.

Til toppen

Andre utgaver

De voksnes rekker
Bokmål Ebok 2019
De voksnes rekker
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Anna Grue:

Anmeldelser De voksnes rekker

«Et overflødighetshorn av gode historier og fortellerenergi.»

Fyens Stiftstidende

«Anna Grue skriver seg flott inn i tidens tendenser og toner … jeg klarte ikke å legge fra meg boken, og jeg gleder meg til å høre mer om Vittoria.»

Litteratursiden.dk

«Romanen strutter av fortellerglede, og den knirkefrie og grundige researchen skaper et varmt og levende bilde av 1960-årenes Danmark. De voksner rekker er en underholdende historisk roman som ømt omfavner triviallitteraturen. Resultatet er spill levende karakterer med et matadorsk potensial.»

Ekstra Bladet

«Hverdag, men med drama, innlevelse og gjenkjennelse.»

Femina

«Prosjektet lykkes for Anna Grue. Hennes fortellerstil, med de skiftende perspektivene og den utstrakte bruken av dialog, balanserer på eggen mellom alvor og ironi, noe som gjør alle trivialitetene ikke bare spiselige, men også både morsomme og tankevekkende. Anna Grue har satt i gang noe helt unikt.»

Jyllands-Posten

«Det er en fornøyelse å følge denne romanserien. I tillegg til å være et overflødighetshorn av gode historier og fortellerenergi, rommer bøkene også et skarpt og solidarisk portrett av hvordan livet var i årene rundt etableringen av velferdsstaten. Anna Grue håndterer dette stoffet suverent.»

Dagbladenes Bureau

«De voksnes rekker er en fantastisk tidsreise, akkurat som Veien fra Italia. Anna Grue har skrevet en aldeles herlig historie om personene vi ble kjent med i den første boken.»

Livetidukkehuset.dk

Til toppen

Om forfatter

Anna Grue debuterte i 2005 og har siden bl.a. skrevet flere kriminalromaner med Dan Sommerdahl i hovedrollen. Med Veien fra Italia og De voksnes rekker har hun nådd ut til nye lesergrupper.