De søvnløse (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

De søvnløse er en stafettroman om det grønlandske samfunnet med alle sine utfordringer. En forrykende roman fra en av våre fremste forfattere. 

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202542726
Kategori: Romaner
Omtale De søvnløse
Ny, storslått roman fra vinneren av Nordisk Råds Litteraturpris!

Året er 2025 i, Tasiilaq i Grønland. Det er sommer, og solen går aldri ned. Dette preger innbyggerne, som søvnløst famler rundt i lyset mens krigen raser nede i Europa. De søvnløse er en stafettroman om det grønlandske samfunnet med alle sine utfordringer. En forrykende roman fra en av våre fremste forfattere.

Til toppen

Andre utgaver

De søvnløse
Bokmål Innbundet 2016
De søvnløse
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser av De søvnløse
«Kim Leines nye grønlandsroman er varm, menneskelig og tragikomisk, slik livet kan være.»
 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Frisk sykehusroman

«Artig og alvorlig fortelling om menneskene på et sykehus et søvnløst sommerdøgn på Grønland, mens kriger raser rundt i Europa. [...] Og i all denne turneringen av mennesker som har fått sine tildelte roller som komponenter i en elektrisk krets, seriekoblet der strømmen må gå gjennom alle for å fungere, skinner solen nådeløs, natt og dag, som røntgenstråler. Det er en flott teknikk forfatteren, som mottok Nordisk råds litteraturpris i 2013 for den fantastiske romanen «Profetene i Evighetsfjorden», legger for dagen i denne litt mindre ambisiøse, men både morsomme og alvorlige romanen. Men med tanke på at Kim Leine (født i Norge, bor i Danmark, skriver på dansk og norsk) selv har arbeidet mange år som sykepleier på Grønland, sitter han inne med store kunnskaper om et lite sykehus sitt virke og dets pasienters engstelser og lindringer.»
 
Stein Roll, Adresseavisen
«Den har noe elegant og skjødesløst ved seg, som er typisk for romaner fra svært talentfulle forfattere.»Knut Hoem, NRK

Grønlandske forviklinger

«Stramt strukturert skildring av grønlandske hverdagsskjebner»Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Kim Leine er en kritikerrost norsk-dansk forfatter. Han fikk Nordisk Råds litteraturpris 2013 for sin roman Profetene i Evighetsfjorden. Han er født i Norge i 1961, men flyttet til Danmark som 17-åring. Han er utdannet sykepleier og har jobbet femten år i Grønland. Han bor nå i Danmark, skriver på dansk og oversetter selv til norsk. Tilgjengelig i pocketutgaver: Profetene i Evighetsfjorden, Kalak, Valdemarsdag, Avgrunnen og De søvnløse.
Bøker i serien