De Fire Store (Innbundet)

Bukk fra luften, bukk fra bunnen - Obstfelder er forsvunnen!

Forfatter:

Geir Moen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 128
Illustratør: Moen, Geir
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202322601
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 99
Omtale De Fire Store

På kammerset til Obstfelder er ordene "feil klode" krafset inn overalt. Samtidig mistenker Bjørnson at Ibsen slett ikke døde da han hoppet ned i et borehull i Nordsjøen, og at dette henger sammen med en bok av Ludvig Holberg - om en verden i jordens indre!

Til toppen

Anmeldelser De Fire Store

Superdiktere redder landet

”(…) strålende morsomt (…) En god idé, godt gjennomført.”

Fredrik Wandrup, Dagbladet

”(…) mange snedige detaljer gjør boken til den reneste buffeten av en leseopplevelse. Manusforfatteren Runde plukker kløktig fra både livet og verkene til datidens nordiske kulturelite (…)”

Morten Harper, Dagens Næringsliv

Ibsens slosshansker og andre buskiser

”Ingen kan ta fra tegneserieskaperne Øystein Runde og Geir Moen at de har kommet opp med et vinnerkonsept i «De Fire Store».(…) ramsalt populærlitteratur med stor underholdningsverdi.”

Walter N. Wehus, Bergens Tidende

Fascinerende firerbande

”(…) en herlig lapskaus som fungerer. Det er ingen vits i å stille spørsmål, man får bare lene seg tilbake og nyte de fantastiske fires eventyr. Historien renner av gårde, men det er detaljene som jekker den opp (…) særegent og fascinerende, som en 80-talls splatter-light-gladvoldsaction. Runde og Moen har stram nok regi til at man glemmer tid og sted, de har humor i bøtter og spann, og replikkene har faktisk smak av Ibsen, Strindberg og gutta.”

Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

Kjemper i kamp

”Streken er sprelsk, tidvis nesten skjødesløs, i svart-hvitt, språket stilriktig og lett arkaisk, og tempoet er høyt. Et vittig poeng er at forfatterne legger inn ekte sitater og hendelser mellom alle kampene med alskens uhyrer - De fire store har også mer eller mindre supre krefter."

Harald Fossberg, Aftenposten

Lærd ultravold

”De fire store er en oppvisning i galskap, sjarm og talent og da er det lett å tilgi serieskaperne at ikke alt er like glattpolert (…) en serie som er like sinnssvakt lærd og ambisiøs som den er brutal, barnslig og tullete, og selv disse bøkene ikke er uten plett og lyte er de likevel overflødighetshorn av rått talent som det egentlig bare er å gi seg over for (…)Sentimental, super: «De fire store» er tegneserienes svar på Motorpsycho. Vi ser frem til fortsettelsen.”

Ola A. Hegdal, Barnebokkritikk.no

Ibsen som superhelt

”«De fire store» er en underholdende miks av tullball, humor, referanser fra de fire stores virkelige liv, litt gladvold, og en del mørke stormannsgalskap - alt sammen svært elegant illustrert.”

Martin H.W. Zondag, Varden

Til toppen