De døde ser deg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527662
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 16
Omtale De døde ser deg

Hvordan er det å være ung i et samfunn der ingen hemmeligheter er trygge og der alle overvåker alle - også de døde?
Seksten år gamle Liv Wiik har en mørk hemmelighet. Hun er nekromantiker – en som kan mane fram de døde.
Everest Brox har skapt seg en formue på å stjele andres hemmeligheter. Jo mer han vet, jo mektigere blir han. Nå vil han bruke Livs evner til å nå nye høyder.
Men Liv er alvorlig syk. Hun har bare et halvt år igjen å leve. Og snart vil hun innse at det finnes verre ting enn å dø …

Jeg skal fortelle deg om det første livet mitt, kort og trist som det var,” begynte Onryo uten å snu seg mot Liv. ”Og så skal jeg fortelle deg om da jeg døde og det andre livet mitt som fulgte. Det er en mye mer interessant historie.”

De døde ser deg er Alexander Løkens første ungdomsroman.

Til toppen

Andre utgaver

De døde ser deg
Bokmål Ebok 2017
De døde ser deg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser De døde ser deg

Udødelig fantasy 20.02.2017

"Norsk fantasy-fulltreffer. [...] Med stødig penn holder Løken leserenfanget, og blåser nytt liv i nesten oppbrukte motiveri fantasy-sjangeren. I tillegg har forfatterenklart å holde seg unna de stereotype beskrivelsenesom ofte baseres på kjønn. Liv Wiik er sterk, heltemodig,reflektert og ikke minst intelligent. [...] I De dødeser deg er situasjonene Liv ender opp i komplekse,og vanskelige å komme seg ut av. Dette gjør historienmer uforutsigbar og opprettholder spenningeni romanen fra start til slutt. [...] De dødeser deg treffer målgruppen midt i blinken. Bravo!"

Kjersti Franziska Ruud-Salomonsen, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Alexander Løken (f. 1982) debuterte i 2014 med Trollskallen, første bok i den spennende trilogien om Edvard Frosts ekspedisjoner, som også vant Bokslukerprisen i 2015. I tillegg ble boken nominert til ARKs barnebokpris. Ormeegget (2015) og Ulvehammeren (2016) er de to andre bøkene i trilogien.

I 2017 kom ungdomsromanen De døde ser deg, og i 2018 Heksenatten, hans mest grøssende roman hittil.

I Victoria Vargmo og jerntrollet (2019) er vi tilbake i Edvard Frosts univers. Året er 1939, og hans barnebarn Victoria er på vei til Oslo for å møte sin sagnomsuste bestefar.