Dager jeg har glemt (Innbundet)

Forfatter:

Mikael Noguchi (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 200
Illustratør: Noguchi, Mikael
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204138774
Omtale Dager jeg har glemt
David drømmer om jenter og å spille i band. Han er "buddies for life" med Tom, og livet skal vare evig.

Denne sommeren møter David Lise, og de blir kjærester. Sammen med kompisgjengen til David drar de opp i skogen hvor de drikker, ljuger og forteller skumle historier. I løpet av sommeren er det likevel noe som skjer.

Dager jeg har glemt er en nyskapende illustrert roman. Det er en sterk fortelling hvor tekst og bilder noen ganger samarbeider, andre ganger glir de fra hverandre og åpner opp for den grusomme sannheten. Gjennom jeg-fortelleren David får vi et nært bilde av en ung gutts tanker og følelser og hvordan forferdelige hendelser snur opp ned på alt.

Til toppen

Flere bøker av Arne Svingen:

Anmeldelser av Dager jeg har glemt
"Elegant og brutal tegneserie- roman med originalt tema. Det som gjør boka fortellerteknisk elegant er at Noguchis ekspressive og dramatiske svart-hvitt tegninger forteller det David ikke sier. Denne vekselvirkningen gjør «Dager jeg har glemt» original og effektiv. Med et driv, tempo og dramatikk som kjennetegner Svingen på sitt beste."Cathrine Krøger, Dagbladet
"Skarp skildring av ungdom i drift, vennskap, kjærlighet, håpløshet, usikkerhet og forferdelse."Harald Fossberg, Aftenposten
"Godt forsøk på å skrive en norsk tegneserieroman."Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Arne Svingen (f. 1967) har skrevet en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Han debuterte i 1999 med den kritikerroste romanen Handlingens mann og den første barneboka om Hubert, Flekken. Siden har det blitt en hel serie Hubert-bøker, som er oversatt til tysk, dansk, svensk og italiensk. Svingen er også forfatteren av Bendik og monsteret-serien, og ungdomsbøker som Frosten kom tidlig, den gjennomillustrerte romanen Dager jeg har glemt og Brageprisvinneren Svart elfenben. Sammen med Helene Uri har han skrevet Sommeren vi kledde oss nakne. Som spenningsforfatter har han skrevet barneromanene Tause skrik, Gutten som gikk opp i røyk og Dødsmyra, og er en av forfatterne av grøsserserien Marg & bein. For voksne har han skrevet romanene Stereo, Pøbelkomiteen, en reiseskildring fra Iran og høsten 2008 kommer romanen King size.

Arne Svingen reiser mye rundt på skoler og biblioteker med et mål om å få barn og unge til å lese mer skjønnlitteratur. Han har i tillegg skrevet flere hørespill for NRK og sangtekster for Jonas Fjeld.