Dagbøkene 1996-2018 (Innbundet)

Forfatter:

Romanen er en satire over bokbransjen anno 2018; bibliotekvesen, forlag, bokhandlere, kulturpolitikere, forfattere og lesere. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202597191
Kategori: Romaner
Omtale Dagbøkene 1996-2018

Fortelleren i denne romanen er en bibliotekar som har skrevet dagbøker i 22 år. Han er også en obskur novelleforfatter, uten særlig suksess. Nå bestemmer han seg for å finpusse de mest poetiske partiene fra dagbøkene, til en liten prosa-utgivelse. Men redaktøren vil noe annet: Hvorfor ikke utgi alle dagbøkene, uredigert og usensurert?

Dagbøkene 1996-2018 undersøker skrivingens innerste grunn hos et menneske, og hva som skjer når det hemmelige og private blir en del av den litterære offentlighet.

Les også: Kristian Klausen ønsker å fornye novelle- og romankunsten, i alle fall litt

Til toppen

...morsom og sorgfull...
Jan Askeland

Andre utgaver

Dagbøkene 1996-2018
Bokmål Ebok 2018
Dagbøkene 1996-2018
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser Dagbøkene 1996-2018

« I en morsom og sorgfull parodi går han til et gevaltig angrep på den oppblåste, hemnings- og hensynsløse ego-litteraturen (...) Kristian Klausen viser i all hverdagslig enkelthet hva selvtekt i form av en hensynsløs opphevelse av sjangerskillene mellom fiksjons- og saklitteratur uvegerlig må føre til.»

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Klausen står fram som ein ekte man of letters i denne boka, der komiske scener og små drypp av magisk realisme lyser opp i teksten og syner at alternativet til røyndomslitteraturen framleis har mykje godt å by på.»

«Kristian Klausen har skrive ein interessant roman om det sosiale ansvaret kunstnaren har.»

Odd W. Surén, Dag og tid

« Med denne dagbokthrilleren, tramper drammensdikteren midt oppi den norske debatten om den såkalte virkelighetslitteraturen, med karikert sjikane av både forleggere og forfattere. Klausen er en litterær linedanser der han balanserer på en knivsegg mellom dikt og virkelighet (...) Kristian Klausen forsvarer sin dikteriske frihet med stor originalitet i bok etter bok. Skandaløst! Løp og les!»

Hilde Diesen, Drammens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Kristian Klausen (født 1971 i Drammen) debuterte i 2008 med novellesamlingen Måltidet i Emmaus. Han ble i 2014 tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Samme år var Mitt liv var et hett bibliotek nominert til P2-lytternes romanpris. I 2021 ble romanen Anne F nominert til Ungdommens kritikerpris. Den lille mannen fra Argentina (2022) er hans tiende utgivelse.