Byes beste (Heftet)

Dikt, viser og tekster i utvalg

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529642
Kategori: Lyrikk
Omtale Byes beste

En stor Erik Bye-antologi, nå i pocket - en hyllest til denne “kjempen” i norsk medieverden. En mann som gjennom sine programmer og sine tekster, har satt fingeren på mange aspekter ved våre liv; - gitt oss dårlig samvittighet for å være uengasjerte i andres lidelser, latt oss se det store i det lille, funnet frem til våre innerste tanker og sagt det vi selv ikke har klart å si.

Her er viser, dikt og tekster vi husker fra hans femti år lange karriere. Og det er en bok til minne om Erik Bye, som gikk bort 13. oktober 2004.

Til toppen

Om forfatter

Erik Bye (1926-2004) var en av vår tids mest folkekjære kulturpersonligheter. Hans dikt, viser og fortellinger er preget av frodighet og raushet, visdom og varhet. Tekstene hans er vakre og velklingende, preget av dyp respekt for mennesket. De er krasse og barske, preget av bekymring og alvorlig sinne over menneskenes uforstand og ødeleggelser. De er kloke og stemningsvare, preget av varme og hjertelag.

Erik Erikssøn Bye ble født i New York. Master of Art i fagene engelsk, journalistikk, dramaturgi. Han har vært NRK-medarbeider siden 1958, har utgitt en rekke bøker, viser, dikt og tekster, vært tramp, trubadur og skuespiller, ansatt i BBC, har fått en rekke priser og utmerkelser i inn- og utland, bl. a. Narvesens journalistpris, Spelemannsprisen, Alf Prøysens ærespris, Norsk Kulturråds ærespris, Fritt Ord prisen og han er Ridder av St. Olavsorden. Hele sitt aktive journalistliv arbeidet han for å gjøre nordmenn klokere og mer rike på vesentlig kunnskap.