Bunkers (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202700164
Kategori: Romaner
Omtale Bunkers

Hva er fryktens og voldens natur? Hva gjør isolasjon med oss? I Bunkers utforsker Rune Salvesen akutte og ubehagelige spørsmål som stikker dypt i vår egen samtid.

David har mistet faren sin og jobben i oljå. Nå har han plassert en bombe utenfor oljedirektoratet i Stavanger og gått i dekning i en bunkers under sjøen.

Snorre Sand er forfatter og enkemann. Minnene er i ferd med å forlate ham. Men fremdeles husker Snorre romanideen han ønsket å skrive ut, om en undersjøisk bunkers. En som ligner bunkersen han hjalp tyskerne å bygge under 2. verdenskrig.

Til toppen

Andre utgaver

Bunkers
Bokmål Ebok 2021
Anmeldelser Bunkers

«Salvesen skriv godt, til tider særs godt. Han er artikulert og kunnskapsrik, han har noko han vil gje uttrykk for, og han ventar at verda skal ta han på alvor.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

«...det er sjeldan eg har hatt ein så god diskusjon om litteratur som eg har hatt med Bunkers

«Her er vi gjennom heile skapinga av ein roman, frå ide til ferdigtrykt bok og kritikken etterpå.»

«Det er forfriskande med ein roman som legg seg så lagleg til for motførestillingar og aktiv medverking frå lesaren.»

Marta Norheim, NRK

Til toppen

Om forfatter

Rune Salvesen (f. 1978) er født og oppvokst i Stavanger, bosatt i Sandnes. Salvesen bidro med dikt i Cappelens debutantantologi Signaler i 1997. Han debuterte i 2005 med romanen Pur morgen. Boken ble stemt inn blant årets ti mest populære bøker i Dagbladet. Han har studert journalistikk og kultur ved London College of Communication og ved University of the Arts London.

Resten av dagene vil drukne i fjorden (2018) er en intens roman om det å vokse opp under vanskelige forhold og det å forsere store hindre. Antifeministen (2020) er en provoserende, sår og oppsiktsvekkende roman om hva fortrenging kan gjøre med et menneskesinn.