Bukkene Bruse begynner på skolen (Innbundet)

Serie: Bukkene Bruse 3

Forfatter:

Gry Moursund (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 48
Illustratør: Moursund, Gry
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Bukkene Bruse
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202527778
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 7
Omtale Bukkene Bruse begynner på skolen

I den tredje boken om de tre bukkene Bruse begynner de på skolen!

Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. En dag fikk de et brev om at de måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to.

Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Med Bukkene Bruse på badeland og Bukkene Bruse vender tilbake har Bjørn Rørvik og Gry Moursund gitt barna et helt nytt bilde av eventyrets Bukkene Bruse. Og eventyret er langt fra over for de tre bukkene!

Til toppen

...stor komikk for store og små.
VG

Andre utgaver

Bukkene Bruse begynner på skolen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Bukkene Bruse begynner på skolen

Rektor er et troll 01.06.2017

"For dette er bøker som henvender seg like mye til de ganske små, som de litt eldre - og til de voksne som leser for unga. De får litt humor alle sammen. For det er bøker tettpakket av detaljer, både språklig og visuelt, og det som ikke råker den ene lesergruppen, risikerer full klaff hos den andre."

 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Bukkene Bruse er stor komikk for store og små 20.05.2017

"Rørvik – uten tvil en av landets morsomste forfattere – kombinerer presis komisk timing med treffende ordvalg og artige poenger. Når den minste bukken spør hvorfor de må begynne på skolen, svarer den største bukken enkelt og greit: «Alle må begynne på skolen nå for tida.»Illustrasjonene til Moursund er røffe, utstudert enkle og uttrykksfulle og gir assosiasjoner til barnetegninger. Hun bruker tusj og fargeblyanter om hverandre, en teknikk som understreker den viltre og barnlige streken. Trollet er ekspressivt levendegjort og det er mye å glede seg over i detaljene her, det være seg et måpende ansiktsuttrykk til en elev eller kroppsholdningen til skolens strenge lærer, fru Elgaker, også kalt Æljkua."

 
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Bukkene Bruse begynner på skolen 29.06.2017

"Dette er en herlig bok å lese for barna. Her kan en banke i boken, brøle og kveppe dem, de fniser når du sier rompe, suppehue og nesekræsj også kan en jo bre-e-ee-eke så mye en lyster i forskjellige toneleier, dette er moro-lesning av høy kvalitet! (...)Denne boken anbefaler jeg på det varmeste!!

Tine Sundal, Tines blogg

Med et troll av en rektor 20.05.2017

"Rørvik aktiviserer leserne. Når bukkene bommer på et regnestykke, kan barnet korrigere. Den lille leseren kan briske seg, være suveren. Barnet kan også le av bukkene som tisser i skolegården, av rektor som kopierer rompa, og gjenkjenne elementer fra det klassiske eventyret. Bukkene tramper riktignok ikke på ei bru, de banker på ei dør. Den er rektors. Han er en gammel kjenning, og heretter øker villskapen. Og er det noe barn elsker, så er det villskap. Illustrasjonene vekker gjensynsglede. Moursund mimer barnas verden - i strek, verktøy og teknikk. Her er det tusj, klipp, lim og barnlig «upresis» fargelegging som gjelder. Alt er kreativt komponert i denne boka, som også leker litt med formatet. Gjennomgangselementer binder alt sammen: Insekter summer rundt på sidene. Blomster plasseres i forgrunnen og fjell i bakgrunnen, for å gi dybde til det vi ser. Bildene er så rikholdige og fortellende at ordene nesten er overflødige. Men bare nesten. Eventyret om de tre «umuliusene» og det ampre trollet står fremdeles støtt, og årets bok vil temmelig sikkert bli en ny vinner hos den yngre garde."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Bukkene Bruse løser personalproblemer 14.06.2017

"Da bukkene Bruse drog til badeland i 2009, var anmeldere og lesere vilt begeistret. Ideen med å plassere et av de mest gjennomfortalte folkeeventyrene våre i en setting som åpnet opp for mer fart og moro enn det seterlivet kunne tilby, var så genialt enkel at det bare var å legge seg flat. To utgivelser senere holder brødrene Bruse fremdeles koken. "

Mette Moe, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien