Buffy By er talentfull (Heftet)

En selvbiografi

Serie: Buffy By 1

Forfatter:

Nora Brech (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Illustratør: Brech, Nora
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202675011
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Buffy By er talentfull

Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå?

Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm – eller aller helst vil hun kjøre slalåm. På gratiskurset i vinterferien viser det seg at hun er et naturtalent! Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift – eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig.

Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre.

Det finnes ikke mange bøker om fattige barn i dagens Norge. Men her er Buffy Bys selvbiografi, og den likner ikke på noe annet!

Jeg og Bobby har ganske lite her i verden. Mange i klassen har foreldre, kanskje skilte, men likevel … Du har minst to besteforeldre. De har av og til en oldeforelder. Hvis foreldrene er skilt, har de halvsøsken, stesøsken, steforeldre, besteforeldre gjennom steforeldrene.
Jeg og Bobby – vi har mamma. Lillie By, den peneste mammaen i Oslo.
Og så Jimmy Jeeves, faren til meg og Bobby, men han har ingen sett siden Bobby ble født.

Buffy By er talentfull ble tildelt Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur 2019. Boken ble også nominert til Brageprisen i kategorien Beste barne- og ungdomsbok i 2019.

Til toppen

Andre utgaver

Buffy By er talentfull
Bokmål Ebok 2019
Buffy By er talentfull
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, men bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

Se oversikt over hesteserien Carla, min Carla her.

Se oversikt over Buffy By-serien her.

Bøker i serien