Buffy By er eventyrlysten (Innbundet)

En reiseskildring

Serie: Buffy By 3

Forfatter:

Nora Brech (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 336
Illustratør: Brech, Nora
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Buffy By
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202712402
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Buffy By er eventyrlysten

Den tredje boka om tøffe og morsomme Buffy By!

Denne gangen begynner det dramatisk: Mamma Lillie havner på sykehuset, og ingen vet hvor lenge hun må være der. Så hva skal skje med Buffy og Bobby da? De har jo ingen andre enn Lillie – og en forbryter til far, men det er jo ingen som vet hvor han er. Så viser det seg at Lillies mamma – Olava By – bor i Nord-Norge og aller nådigst kan ta imot de to barnebarna som hun aldri har møtt og knapt visste om at eksisterte.

Og Olava er ikke noen gjennomsnittlig mormor – det er ikke for ingenting at Lillie rømte derfra da hun var 16. Det blir en reise og et besøk som ingen av dem kommer uberørt fra – verken Buffy, Bobby eller Olava.

Heldigvis har Buffy By, fattig jente i rike Oslo, allerede begynt å skrive en reiseskildring – selv om hun egentlig aldri reiser noe sted (bortsett fra til Bredtvet skole med buss). Og det passer jo perfekt nå. Da kan hun skrive om alt det ukjente som venter der oppe i nord!
For det kommer vel til å gå bra, sånn som det pleier å gjøre?

Kritikerrost og prisbelønt trilogi med masse å le av og mye å snakke om.

Til toppen

Andre utgaver

Buffy By er eventyrlysten
Bokmål Ebok 2021
Buffy By er eventyrlysten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Buffy By er eventyrlysten

Typisk nord-norsk 18.09.2021

«Buffy By er eventyrlysten» er òg morosam, sorgmunter og inspirerande.

Nora Brech sine teikningar er haldne i ein karikaturliknande stil som på ein fin måte fører merksemda mot å ta livet med ein smil, i staden for å la seg trykka ned.

Hadle Oftedal Andersen, Bokmagasinet, Klassekampen

Komisk tone med bunn 25.08.2021

Det store kunststykket i Buffy By-bøkene er å finne personligheten til hovedpersonen, og å gi henne et temperament og et troverdig stemmeleie. Det klarer Ingeborg Arvola

Det er imponerende at Ingeborg Arvola putter så mye alvor inn i en roman, og likevel lykkes med å lande det hele på en stort sett ordentlig måte som både er morsom og emosjonelt engasjerende.

Det kreves mye litterært mot for å sette i gang en komedie hvor man utsetter hovedpersonene for så mange ubehagelige situasjoner. Og det kreves stort talent for å lande det på en pen måte.


Morten Haugen Olsen, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet Neiden 1970 og Plutselige varmegrader. Høsten 2021 utkommer Kniven i ilden, første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

.

Se oversikt over Buffy By-serien her.

Bøker i serien