Brødrene Løvehjerte - nyillustrert (Innbundet)

Forfatter:

Jesper Waldersten (Illustratør) Jo Giæver Tenfjord (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 236
Illustratør: Waldersten, Jesper
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bröderne Lejonhjärta
Oversatt av: Tenfjord, Jo Giæver
ISBN/EAN: 9788202599683
Kategori: Høytlesning og Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Brødrene Løvehjerte - nyillustrert


Astrid Lindgrens klassiker Brødrene Løvehjerte, illustrert av den svenske kunstneren Jesper Waldersten. Fortellingens evige tema om mot, kampen mot undertrykkelse, kjærlighet og død blir her tolket i en moderne form.

«Det är farligt att skriva någon på näsan. Liksom att teckna någon på ögat. Så jag lägger mina bilder runt magen och hjärtat. Det är där jag tror Astrid menade att allt skulle vila. Och gro», forteller Jesper Waldersten.

«Astrid Lindgren arbetade med de bästa», sier Annika Lindgren på Astrid Lindgren Company. «De bästa illustratörerna, filmregissörerna och producenterna. Det vill vi fortsätta att göra. När stora självständiga konstnärskap möts kan ett plus ett bli mycket mer än två.»

«Bröderna Lejonhjärta är en berättelse som rör både unga och äldre läsare på djupet och fortfarande är skrämmande aktuell. Att illustrera den på nytt med Jespers avskalade, dova bilder känns djärvt men också självklart och helt rätt i tiden», sier det svenske forlaget Rabén & Sjögren som utgir Astrid Lindgrens bøker i Sverige.

Til toppen

Flere bøker av Astrid Lindgren:

Om forfatter

Astrid Lindgren (1907 – 2002) vokste opp i Vimmerby ved Småland. I Stockholm tok hun sin sekretærutdannelse, fikk jobb på et kontor, giftet seg og stiftet familie. Hun skrev bøker for barn i alle aldre, om idyll og moro, spenning og alvor, og hun har skapt figurer vi alle føler at vi kjenner. Hun øste ut med egne barndomsminner og kunne bedre enn de fleste uttrykke seg slik at barna forsto hva hun mente.

Historien om Pippi Langstrømpe, som jo er en av hennes største suksesser, ble til en kveld i 1941. Hennes datter, Karin, ønsket å bli fortalt en historie om en jente som het Pippi Langstrømpe. Det var Karin som kom på navnet der og da. Karin og hennes lekekamerater viste en utrolig kjærlighet til denne Pippi, og Lindgren måtte fortelle historien om og om igjen. En kveld i mars 1944 begynte hun å skrive ned alle historiene om Pippi stenografisk. Forøvrig skrev hun alle sine historier stenografisk etter det. I mai 1944 ble den renskrevet og i 1945 vant hun 1. prisen for barnebøker i regi av Rabén & Sjögrens förlag. Året før vant hun 2. plass for boken ”Britt-Mari lättar sitt hjärte” i jentebok-konkurransen. Det samme forlaget hadde i 1946 en konkurranse om detektivbøker for ungdom hvor Lindgren vant delt 1. plass med boken ”Mästerdetektiven Blomkvist”.

Se alle tilgjengelige bøker om Pippi Langstrømpe her.

Se alle tilgjengelige bøker om Emil fra Lønneberget her.

Siden skrev hun bortimot 40 bøker i tillegg til en mengde bildebøker, teaterstykker og viser. Selv filmer, radio- og TV serier skrev hun også. I årene 1946 -1970 jobbet hun som redaktør for barnebokavdelingen til Raben & Sjögren.

På spørsmålet om hvorfor Lindgren valgte å skrive nettopp barnebøker, svarte hun med at det var for å pleie barnet i seg selv og at hun håpet at på denne måten ville andre barn også får det litt morsomt og at bøkene kanskje kan bidra til et litt mer menneskevennlig, livsvennlig og demokratisk grunnsyn hos barna som leser dem. Lindgren viste godt hvordan det var å være bondeunge og vokse opp i en liten småby. Derfor er det gjerne nettopp der handlingen foregår i bøkene hennes. Det var først etter å ha tilbrakt omtrent 30 somrer i skjærgården at hun turde å skrive en bok fra det miljøet, Vi på Saltkråkan. Karlson på taket ble til etter å ha bodd 60 år i Stockholm.

Bøkene hennes er oversatt til nesten 100 språk og har for lengst blitt klassikere og mange har blitt populære filmer og TV-serier. Astrid Lindgrens bøker og fortellinger elskes av veldig mange i hele verden og hun mottok utrolig mange priser, utmerkelser og hedersmerkelser.