Brev fra min barndom (Innbundet)

Forfatter:

Signe Prøis (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Memoria por correspondencia
Oversatt av: Prøis, Signe
ISBN/EAN: 9788202496968
Kategori: Biografier
Omtale Brev fra min barndom
Den columbianske kunstneren Emma Reyes vokste opp som lutfattig og foreldreløs, innestengt i et kloster sammen med søsteren Helena. De ble utnyttet og krenket på det groveste av de fleste voksne. Dette er en levende fortelling om en hjerteskjærende barndom, fortalt av Emma selv.

Brev fra min barndom ble kåret til årets bok i Columbia 2012. Boken er hyllet i en rekke land og ble varmt omfavnet av nobelprisvinneren i litteratur, Gabriel García Márquez.

Til toppen

Andre utgaver

Brev fra min barndom
Bokmål Ebok 2019
Erindringens korrespondanse
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Brev fra min barndom

Innesperret barndom 27.03.2019

«Colombianske Emma Reyes’ «Brev fra min barndom» er et brutalt, rørende og poetisk stykke erindringslitteratur som ligner lite annet jeg har lest.
[...] «Brev fra min barndom» inneholder det meste: Det groteske, det skremmende, det absurde og det komiske. Men heldigvis også det kjærlige.»Turid Larsen, Dagsavisen
«Breve fra en barndom er et mirakuløst dokument fra det stort set ukendte geni Emma Reyes’ hånd. Mirakuløst, fordi afsenderen kommer fra den dybeste fattigdom (og analfabetisme), og stoffet stammer fra den allertidligste barndom, som plejer at skjule sig for erindringen. Og fordi brevene det til trods er strålende klare, den slags litteratur der lykkeligt læser sig selv. Brevene er selvbiografiske erindringer, de er ikke fiktion, men kan måske kaldes latinamerikanske fakta: Reyes fremtryller ubesværet en fortælling om en opvækst i Bogotás slum og i det katolske nonnekloster, som hun siden flygter fra, så scener og personer både bliver groteske og eventyrlige.»Weekendavisen
«Forbløffende og skarpt poestisk... Hun har en gave som ligner Gabriel Garcia Márquez'»The New York Times

Til toppen

Om forfatter
Den colombianske kunstneren Emma Reyes ble født i Bogotá i 1919 og døde i Bordeaux i Frankrike i 2003. Som tyveåring kom hun til Buenos Aires i Argentina hvor hun begynte å male og vant en kunstkonkurranse i begynnelsen av 40-årene. Førstepremien var en reise til Paris og et kunststipend på André Lothes frie akademi. Siden fulgte noen omflakkende år mellom blant annet Jerusalem, Washington og Roma, før hun slo seg ned i Paris i 1960. Hun virket som maler og tegner, og knyttet vennskap med flere av tidens største kunstnere og intellektuelle, som Frida Kahlo, Diego Rivera, Jean-Paul Sartre og Pier Paolo Pasolini.