Brennende jenter (Innbundet)

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The burning girls
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788202714789
Kategori: Krim
Omtale Brennende jenter

Å avdekke sannheten kan være dødelig i en landsby med en blodig fortid, hvor alle har noe å skjule og ingen stoler på en utenforstående.

En ukonvensjonell prest møter den mørke fortiden til en avsidesliggende landsby hjemsøkt av død og forsvinning i denne eksplosive og urovekkende thrilleren fra den anerkjente forfatteren av Krittmannen.

En mørk historie henger over Chapel Croft. For fem hundre år siden ble protestantiske martyrer forrådt - deretter brent. For tretti år siden forsvant to tenåringsjenter sporløst. Og for noen uker siden hengte presten i den lokale menigheten seg i kirkeskipet.

Pastor Jack Brooks, aleneforelder med en fjorten år gammel datter, ankommer landsbyen i håp om en ny start. I stedet finner Jack en by som er full av konspirasjoner og hemmeligheter, og blir møtt med en advarende lapp: «Men det er ingenting som er tildekket som ikke vil bli avslørt, og skjult som ikke vil bli kjent.»

Jo mer Jack og datteren, Flo, utforsker byen og blir kjent med de merkelige innbyggerne, jo dypere blir de trukket inn i de eldgamle konfliktene og mysteriene.

Til toppen

Andre utgaver

Brennende jenter
Bokmål Ebok 2022
Brennende jenter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Brennende jenter
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av C.J. Tudor:

Anmeldelser Brennende jenter

Gammel ondskap i Bygde-England

«C.J. Tudor lokker oss igjennom en snedig fortelling med ekko fra Agatha Christie og John Dickson Carr, og med mer enn ett blunk til Stephen King.Hun gjenbruker formler fra krim- og ungdomsromaner, og nøler ikke med å vende dem på hodet.

En godt turnert stiløvelse og en nervepirrende saga i grenselandet mellom krim og skrekk.

Jeg skulle gjerne ha beroliget leseren med at det går bra til slutt.»

Ola Hegdal, NRK

Til toppen

Om forfatter

CJ Tudor er en britisk forfatter, bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Som sekstenåring sluttet hun på skolen og har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter. Krittmannen (2018) var hennes første roman.

Krittmannen er inspirert av en boks med kritt datteren hennes fikk på sin 2-årsdag. En ettermiddag tegnet de krittmennesker i oppkjørselen. Senere den kvelden, da hun åpnet utgangsdøren, skvatt hun til da hun oppdaget de flate, hvite mennene på gata, som så riktig sinte ut. Og slik ble krittmannen til.

Gullungen (2019) handler om en lærer dom med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.