Brennemerket (Heftet)

Serie: ELLI 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202509255
Kategori: Krim
Omtale Brennemerket

En ny kriminalsak for Elli. Femte bok om politietterforskeren Elisabeth Sunee Rathke (Elli) er en hardtslående politiaction fra Oslo og Bangkok.

Til toppen

Flere bøker av Eystein Hanssen:

Anmeldelser Brennemerket

Engasjerende og nervepirrende krim fra Thailand

«Engasjerende og spennende fra første til siste side. Hanssen øser av sin kunnskap om og kjærlighet til Thailand.»

 
Maja Elnan Brunheim, Trønder-Avisa

«Den femte romanen om den utradisjonelle politietterforskeren Elisabeth (Elli) Sunee Rathke er en forrykende og dramatisk fortelling fra Bangkoks mørke bakgater. Boken viser at forfatter Eystein Hanssen er tilbake på høyt gir.»

 
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Skruppelløs hallikvirksomhet, hvitvasking av penger, korrupsjon og andre misligheter rulles opp i en serie fargesterke og eksakt gjengitte scener som viser at forfatteren i tillegg til å ha inngående kjennskap til de ytre samfunnsstrukturene, også er lydhør for den underliggende mentaliteten i det som tradisjonelt beskrives som smilets land.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«I det hele tatt – Brennemerket gir action for alle penga av en forfatter som blir stadig sikrere i sin sak.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«For å låne en velbrukt klisjé: Brennemerket er «one hell of a ride»!»

Anders Hostad Lilleng, Demokraten

«Hanssens hittil beste»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Rått og røft i Bangkok»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Eystein Hanssen leverer nok en solid krimpakke»

Helge Kjøniksen, Moss Avis

Til toppen

Om forfatter

Eystein Hanssen debuterte som forfatter i 2010 med krimromanen De ingen savner på Vigmostad & Bjørke, til gode kritikker og en nominasjon til Bokhandlerprisen. Andre roman i serien om den norske politiheltinnen Elli, Giftstrøm, kom i august 2011, også nominert til Bokhandlerprisen. så fulgte Triangel (2012), Åtseldyr (2013), Brennemerket (2015), Jaget (2017) og En kort evighet (2019).

Hanssen har en variert yrkesbakgrunn. Han trådte han sine yrkesmessige barnesko som frilansjournalist og -fotograf i lokalavisa Oppland Arbeiderblad på Gjøvik. Nyhetsbasillen brakte ham til NTBs fotoavdeling i Oslo, der han vekselvis var frilans pressefotograf, vaktsjef på bildedesken og senere fotojournalist.

I 1989 flyttet han til New York, hvor han ble værende i halvannet år og tok diverse filmkurs. Deretter flyttet han til København som frilans filmfotograf, men returnerte til NTB i 1991. I rollen som journalist/fotograf deltok han på vegne av NTB på en ekspedisjon til Antarktis i sesongen 1991-92.

Våren 1992 startet Eystein Hanssen i TV 2, der han jobbet som fotograf og klipper på nyhetene, og senere i reportasjemagasinet Dokument 2. I 1994 deltok han på en ekspedisjon til Mount Everest. Etter TV 2 fulgte ti år med egne produksjonsselskap og dokumentarfilmproduksjoner, der han hovedsakelig produserte, men i flere tilfeller også regisserte og skrev manus. Flere av produksjonene er prisbelønte.

Eystein Hanssen er utdannet innen film, informasjonsteknologi, mediekunnskap, markedsføring, og har en master i administrasjon og ledelse. Ved siden av forfattergjerningen jobber han med filmprosjekter, og som kommunikasjonsrådgiver.

Bøker i serien