Bow and Arrow (Innbundet)

En tegneseriedagbok fra London

Forfatter:

Ida Larmo (Illustratør)

Bow & Arrow  handler om ensomheten med å flytte for seg selv til et fremmed land som ung voksen.

 

 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 152
Illustratør: Larmo, Ida
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202615338
Kategori: Ungdomsromaner og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 12 - 18
Omtale Bow and Arrow
Bow and Arrow er en nær og sterk tegneserie. Ida Larmos hovedperson skal studere illustrasjon i London. Med i bagasjen har hun et kjærlighetsbrudd og foreldrenes ferske skilsmisse. Sårbar og ensom, konstruerer hun seg en romantisk virkelighet for å fylle savnet med noe.

Til toppen

Anmeldelser Bow and Arrow

Brev i tid 28.06.2019

Humoren er enkel og livsutfordringane er ordinære, men den kunstnarlege framstillinge er overveldande. (...) Boka blri som eit brev i tid, fra den vaksne, trygge Ida til seg sjølv då ho var ung og usikker, og dermed til lesarane i målgruppa."Janne Karin Støylen, Dag og Tid

Vakker dagbok 20.06.2019

Gjennom flere år har Ida Larmo imponert som stripetegner. Tegneserien «Værbitt» har hatt en selvbiografisk form, der Larmo har presentert sine opplevelser som søring i Nord-Norge. Tegneserien gikk lenge i Dagbladet, og den kom på andreplass i avisens tegneseriekonkurranse i 2016. Ida Larmo har også hatt enruterne «Spesielt» på trykk i flere blader og aviser, og den er også prisbelønt. I 2009 fikk «Spesielt» tredjeplass i VGs tegneseriekonkurranse.
I disse dager er Ida Larmo aktuell med sin første tegneserieroman. Den heter «Bow & Arrow» og er i likhet med «Værbitt» selvbiografisk. Vi møter Larmo som illustrasjonsstudent i London. Der deltar hun i studentaktiviteter, har ekskursjoner i og rundt hovedstaden og får besøk fra hjemlandet. På mange måter er det det trivielle ved studenttiden som står i sentrum, og Larmo skildrer alt fra kalde dusjer til pubbesøk. Samtidig har hun et skråblikk på det typiske britiske, og kontrasten mellom Norge og et annerledes Storbritannia er et viktig element i tegneserieromanen.
Utfordringer har også sin plass i tegneserieromanen. Hun skildrer foreldrene sine på randen av en skilsmisse, og Larmo er temmelig åpen i sin beskrivelse. Møter mellom mennesker er viktige i fortellingen, og lengsel etter både kontakt og kjærlighet tar sin plass. Ida Larmo kommer med et viktig budskap i den anledning: Det er viktig med et sosial liv, og erfaringene i «Bow & Arrow» underbygger dette.
Fremstillingen er episodisk. Vi følger Ida Larmo i enkeltsituasjoner både før, under og etter studieoppholdet. Det fungerer godt som en tegnet dagbok med nedslagspunkter, men en mer analytisk tilnærming kunne hevet historiefortellingen.
Den store styrken til «Bow & Arrow» er det kunstneriske. Ida Larmo har i tegneserier og enkeltillustrasjoner vist sin dyktighet, men i tegneserieromanen er det de vakre akvarellene som gir utgivelsen noe ekstra. Stilen er noe forskjellig gjennom boken. Det meste av ansikter er ført i en lettere karikert form med forenklete bakgrunner, men så slår Larmo til og serverer noen særdeles pene visuelle stopp-punkter utført med pensel og vannfarger. Enkelte sekvenser heves av dette arbeidet, og noen av sidene skriker etter å få plass på en utstillingsvegg.
«Bow & Arrow» viser en dyktig forteller som prøver seg frem i et lengre format. Som utgivelse er tegneserieboken meget vellykket, og den har et godt utført penselarbeid. Det hintes i bokens avslutning i at Ida Larmo har mer selvbiografisk stoff å bearbeide. Det vil i så fall være et arbeid det er verdt å vente på. «Bow & Arrow» gir mersmak!Kristian Hellesund, Sydvesten

Javisst gjør det vondt 19.06.2019

Ida Larmos "Bow and Arrow" er en nær og ærlig tegnet debutroman basert på et flaut, usikkert og typisk studieår.

Larmo har en sterk, kul sans for humor.
(...)
"Bow and Arrow" er en fin trøstebok (også for alle oss som har hatt samme type skoleår) med mange tragikomiske øyeblikk. Og kan nok ogås anbefales til amme som har noe nytt i vente til høsten.Siri Narverud Moen, Dagsavisen

Ida Larmos dagbokserindring i serieform byr på flere treffsikre scener. 17.06.2019

Egon Låstad, Periskop.no

Til toppen

Om forfatter
Ida Larmo (f. 1981) er illustratør og tegneserieskaper. Hun har en bachleor i Visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber som illustratør og grafisk designer. Hun debuterte med bildeboken Putekrigen i 2016.
Den kritikerroste Bow & Arrow (2019) er hennes første tegneserieroman, og er basert på hennes egne opplevelser det året hun studerte illustrasjon i London.