Borte vekk i verdensrommet (Innbundet)

Myldrebok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202455712
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 12
Omtale Borte vekk i verdensrommet

Noen sommerferier er ikke som andre. Bli med på en intergalaktisk reise med Arthur og resten av familien, som suser ut i verdensrommet med romskipet Stjernegris. Hvilken planet blir din favorittplanet? Umulius? Cowboybeltet? Mekanikus Fix?

Der Borte vekk i byen (2011) var myldreboka for barn med beina på bakken, tar Borte vekk i verdensrommet helt av – enda kulere, enda mer speisa, kort sagt: enda mer Flu Hartberg.

Til toppen

Anmeldelser Borte vekk i verdensrommet

Hvor ble det av deg i alt mylderet?

"Om det er én norsk tegner som har alle egenskapene som skal til for å skape en god myldrebok, er det Flu Hartberg. [...] I en tidligere vrimlebok, Borte vekk i byen, utforsket Hartberg det moderne bylandskapet. Det er likevel ingen tvil om at han er i sitt ess når han nå kan slippe fantasien fullstendig løs i Borte vekk i verdensrommet. Dette er ingen tradisjonell myldrebok i den forstand at man skal finne én enkelt person på sidene. I stedet legger boken opp til flere ulike aktiviteter som kan underholde både barn og voksne i timesvis. [...] I det hele tatt er dette en aktivitetsbok som briljerer med mange aktiviteter. [...] Flu Hartbergs bidrag til myldreboksjangeren er imponerende med alle sine humoristiske detaljer og fantasifulle konstruksjoner."

Walter Wehus, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Flu Hartberg (f.1979) har holdt på med tegneserier i en årrekke, med utgivelser som Hygiene, English Conversation, Oddog Horgan. Han har illustrert flere barnebøker og har blant annet laget billedromanen Murensammen med Markus Midré. Han har vært tilknyttet tegneseriekollektivet Dongery, og seriene hans har vært publisert både i egne tegneseriehefter og i forskjellige serieblader. Hartberg holder også tegneseriekurs for barn og ungdom og var en av initiativtagerne til Oslo Comics Expo.

For mange lesere er han nok mest kjent som fast tegner av Fagprat-stripene i avisen Dagbladet, der han også fungerer som tegner for diverse spaltister. I 2016 kom Moderator, som ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste tegneserie. I tillegg til å arbeide som tegner, står Flu Hartberg også bak Høssing kommune, en parodi på lokale medier som er å finne på tv og internett.

Han har gitt ut to myldrebøker; barneboka Borte vekk i byen (2011) og Borte vekk i verdensrommet (2016), og "debuterte" i 2020 som romanforfatter med barneromanen Spesialklassen, en fargerik og actionfylt blanding av tekst, tegninger og tegneserie.