Borte vekk i byen (Innbundet)

Myldrebok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 48
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202305314
Kategori: Høytlesning
Alder: 5 - 99
Omtale Borte vekk i byen

Grenseløst herlig myldrebok med fantastiske oppslag fra en stor by med mange mennesker. Midt blant alle sammen Otto, som er på et stort kjøpesenter da han kommer bort fra familien sin. Hvor er han blitt av? Kan du finne ham?

Til toppen

Anmeldelser Borte vekk i byen

Les denne!

"Dette må være den tøffeste myldreboka jeg har lest. […] Boka er lagd som en utbrettbok, der to sider blir fire. Helt til venstre står oppgavene. De skiller seg positivt ut fra andre myldrebøker fordi du under letingen må bruke logikk, ikke bare lete formålsløst etter personer i mengden. […] Noen myldrebøker kan være så myldrete at de tar litt motet fra en. Flu Hartberg holder balansen med en detaljrikdom som ikke blir så detaljrik at den blir kaotisk. Samt en ren humoristisk strek. For han er sabla morsom, Flu Hartberg, uten at humoren blir så røff og intern og «voksen» at det glipper for barna. […] Den rikholdige boka byr også på et spill à la «Gjett hvem», der deltakerne kan tenke seg personer som den andre må gjette seg til – samt ekstraspørsmål for myldrebokeksperten. […] Det er bare å kjøpe. Dette er en liten gullgruve."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Vellykket myldrebok

"Den friske, røffe streken og lett karikerte stilen passer glimrende til denne typen bok, og for den som leter er det mye moro å finne i illustrasjonene. Myldrebøker finnes det flere av, de mest kjente er Hvor er Willy?-bøkene. Flu Hartberg har lyktes i å gjøre denne boka litt annerledes, og også til noe mer. Hartberg foreslår å bruke boka som et spill for to eller flere, ikke ulikt Gjett hvem. Utfordrende, men det funker! En annen ting som gjør at boka skiller seg ut, er brett ut-sidene, som gjør at hvert oppslag ikke bare er på to, men på fire sider. Helt til venstre finner man et nytt, kort kapittel i rammefortellingen og små oppgaver. Både fargebruk, strek og tekst gir boka et lekent og humoristisk preg som fungerer for både voksne og barn. Myldring er ypperlig fellesaktivitet, og denne boka anbefales absolutt!"

 
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

Myldrende humor

"Den skiller seg positivt ut fra andre myldrebøker, fordi du under letingen må bruke logikk, ikke bare lete vilt etter personer i mengden. Men boka er heldigvis ikke så detaljrik at den blir kaotisk. […] En gullgruve for lekne barn – og voksne."

 
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

"En skattkiste av en billedbok fylt av utrolig, fantasieggende detaljer."(VG-anmeldernes favoritter, 2011)

Lena Storvand, VG

"En annerledes og morsom myldrebok for alle barn. [...] Utbrettsoppslagene er fulle av detaljer å fordype seg i, og hvert oppslag har ekstraoppgaver for dem som allerede har funnet Otto på bildet. Man kan til og med bruke boka som et spill! Kjempemorsom bok for store og små!"

Bobliotekar Sanne Bolstad i spalten Les da vel, Østlands-Posten

Til toppen

Om forfatter

Flu Hartberg (f.1979) har holdt på med tegneserier i en årrekke, med utgivelser som Hygiene, English Conversation, Oddog Horgan. Han har illustrert flere barnebøker og har blant annet laget billedromanen Murensammen med Markus Midré. Han har vært tilknyttet tegneseriekollektivet Dongery, og seriene hans har vært publisert både i egne tegneseriehefter og i forskjellige serieblader. Hartberg holder også tegneseriekurs for barn og ungdom og var en av initiativtagerne til Oslo Comics Expo.

For mange lesere er han nok mest kjent som fast tegner av Fagprat-stripene i avisen Dagbladet, der han også fungerer som tegner for diverse spaltister. I 2016 kom Moderator, som ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste tegneserie. I tillegg til å arbeide som tegner, står Flu Hartberg også bak Høssing kommune, en parodi på lokale medier som er å finne på tv og internett.

Han har gitt ut to myldrebøker; barneboka Borte vekk i byen (2011) og Borte vekk i verdensrommet (2016), og "debuterte" i 2020 som romanforfatter med barneromanen Spesialklassen, en fargerik og actionfylt blanding av tekst, tegninger og tegneserie.