Bollekinn (Innbundet)

Forfatter:

Kristina Victoria Vahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Care de pan
Oversatt av: Vahl, Kristina Victoria
ISBN/EAN: 9788202626426
Kategori: Romaner
Omtale Bollekinn

To ensomme mennesker møtes i parken og et vennskap oppstår. De forstår at de er sjelevenner selv om det er en aldersforskjell på førti år.

Casi en nesten 14 år gammel jente, har for vane å skulke og gå i parken for å lese. En dag møter hun en mann i 50-årene, Viejo, og de utvikler etter hvert et vennskap. Han låner henne kikkerten sin og forteller om fuglearter. Viejo er en arbeidsledig einstøing og Casi som etter å blitt kalt Bollekinn av en venninne har begynt å skulke skolen, føler seg også fremmedgjort ovenfor sine jevnaldrende. Etter å ha skulket i månedsvis kommer en politimann på døren, og Casi lyver for å forsvare seg og unngå at de ringer læreren. Dagen etter blotter hun seg for Viejo, som dytter henne unna og løper derfra. Hun skriver om episoden i dagboken sin, men der snur hun om på rollene. Foreldre finner dagboken.

Dette er en nyansert og bevegende fremstilling av en ung jentes ensomhet og et vakkert vennskap mellom to introverte mennesker. Det er en interessant utforsking av gryende kvinnelig seksualitet og et skarpt psykologisk portrett preget av den forvirende puberteten. Samtidig er den en advarsel mot å hoppe på forhastede konklusjoner i vår #MeToo-tid

Til toppen