Bjørnen (Heftet)

Serie: Tommy Bergmann 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202621827
Kategori: Krim
Omtale Bjørnen

Høsten 2016: Den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen.

Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen - en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen.

Bjørnen er fjerde bok om politietterforsker Tommy Bergmann.

Gard Sveen har vunnet både Riverton-prisen og Glassnøkkelen.

Til toppen

Andre utgaver

Bjørnen
Bokmål Innbundet 2018
Bjørnen
Bokmål Ebok 2018
Bjørnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Gard Sveen:

Anmeldelser Bjørnen

"Dette er Gard Sveen på hans beste og det sier ikke lite. Språklig er det ingen ting å pirke på, spenning og driv er det nok av."

 
Rune Fjellvang, Romerikes Blad

"Dette blir etter hvert en oppslukende spionthriller med overbevisende miljøskildringer og spenstige psykologiske portretter. (...)Avslutningen er like proff og veldreid som resten av denne krimmen."

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Gard Sveen har skrevet en høk over høk-historie som ikke ville gjort skam på sjangerens gamle mestre John le Carré eller Ken Follett. Samtidig er Bjørnen en bok som bare kunne vært skrevet i Norge. Om Norge. Sommerens spenning er i boks!"

 
Sindre Hovdenakk, VG

«En norsk Le Carré»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

«På spenningsmomentenes topper drives denne leseren videre med konstante frysegrøss.»

Gro Arneberg Thoresen, Enebakk Avis

«En norsk Le Carré»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Gard Sveen (født 1969) debuterte med Den siste pilegrimen (2013). Boken vant Rivertonprisen i 2013, Glassnøkkelen i 2014, Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut og i 2015 også den danske Palle Rosenkranz-prisen for årets beste krimroman. I 2015 kom Helvete åpent og i 2016 Blod i dans, bok nummer to og tre om politimannen Tommy Bergmann. I 2018 utkom Bjørnen, den fjerde boken i serien. Den kritikkerroste krimromanen ble nominert til Rivertonprisen. Drømmenes gud kom høsten 2019 og er forløpig siste roman i serien.

Bøker i serien